2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet kincsei a Tihanyi-félszigeten

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel várja a pedagógusokat Tihanyba, a Belső-tó partjára a Tihanyi Levendula Erdei Iskola szakmai programjának bemutatására.

A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félsziget múltját és jelenét: a vulkánok egykor dühöngő világát, a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését s ennek emblematikus kultúráját: a levendulatermesztést.

A Levendula Ház Látogatóközpont a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóközpontja, mely egyben a Bakony–Balaton Geopark keleti kapuja, és a Tihanyi-félsziget Vulkáni Képződményei Európa-diplomás terület látogatóközpontjának szerepét is betölti.

Levendula ház Fotó: Balaton-felvidéki Nemzeti Park/youtube.com

A Tihanyi Levendula Erdei Iskola feladata, hogy bemutassa a 2003-ban Európa Diplomát kapott Tihanyi-félsziget természeti és kultúrtörténeti értékekeit, a nemzeti parki terület sajátosságait.

A nemzeti park célja emellett a környezettudatos gondolkodásmód közvetítése, a környezetért felelős életvitelre helyezve a hangsúlyt.

Az erdei iskola általános iskolai tantervre épülő programjait többéves gyakorlati tapasztalatok alapján alakították ki. 2002 óta folyamatosan, évente több mint százötven csoport vesz részt természetismereti programjainkon.

A szakmai bemutató programja

  • Érkezés: 8.30–9.00 óra között
  • Találkozó a Levendula Ház Látogatóközpontban, Tihany, Major u. 67.
  • 9.00: fogadás és bemutatkozás, levendulás tízórai
  • 9.45: szakvezetés a Belső-tó térségében, érkezés a Tihanyi Levendula Erdei Iskolához
  • 13.00: utazás Tihanyba, a Látogatóközponthoz
  • 13.30: szendvicsebéd a Levendula Házban
  • 14.00: a Levendula Ház Látogatóközpont bemutatása, „tökös” kézműves foglakozás
  • 16.00: hazautazás

A programokon való részvétel ingyenes. Az ide- és a hazautazás költségeit a résztvevők viselik. A jelentkezési lapot 2018. szeptember 26-ig kell elküldeni a versreka@gmail.com e-mail-címre. A jelentkezési lapot és a rendezvénnyel kapcsolatos további információkat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság honlapján találják az érdeklődők.

A Tihanyi-félsziget Fotó: Lohen11/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: bfnp.hu
Vissza
Hírfolyam