2019. április 25., Márk
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Heti egy tett városunk élővilágáért – nyelvtanárok figyelmébe is

Az Európai Bizottság jelentette meg (minden tagállam nyelvén külön-külön) azt a könnyen befogadható, vidám és hasznos kis munkafüzetet, amely a mindennapi biodiverzitásvédelmet mutatja be.

Mit tehetünk a városban a rovarok vagy a kétéltűek védelme érdekében? Hogyan tartsunk kisállatot, hogy az ne csak neki és nekünk, de a természetnek is jó legyen? Mikor etessük a madarakat? Mik azok az apró lépések, amiket saját lakásunkban, kertünkben tehetünk egy élhetőbb világ megteremtéséért?

A részben közismert, részben váratlan ötleteket tartalmazó útmutató „52 lépés egy zöldebb városért” címen elérhető és letölthető itt.

Hasznos mindennapi tanácsok két, négy és hat lábon járó városlakóknak is élhető környezet megteremtéséhez Fotó: publications.europa. eu

Ugyanezen a honlapon lehet iskolánként (személyenként) egy példányt rendelni, postaköltség fejében. A könyvecske (megfelelő nyelvű változata) jól használható az idegen nyelv tanulásában-tanításában is.

Neked ajánljuk
Az utazó planetáriumtól az Ipolytarnóci Ősmaradványokig – jön a digitális témahét Fenntarthatóságról, óvodásoknak A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében A klímaváltozással együtt a „hiénák” is megnehezítik a biztosítók dolgát Óriási napelempark épül Környén
Tovább a forrásra: ofi.hu
Vissza
Hírfolyam