2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Heti egy tett városunk élővilágáért – nyelvtanárok figyelmébe is

Az Európai Bizottság jelentette meg (minden tagállam nyelvén külön-külön) azt a könnyen befogadható, vidám és hasznos kis munkafüzetet, amely a mindennapi biodiverzitásvédelmet mutatja be.

Mit tehetünk a városban a rovarok vagy a kétéltűek védelme érdekében? Hogyan tartsunk kisállatot, hogy az ne csak neki és nekünk, de a természetnek is jó legyen? Mikor etessük a madarakat? Mik azok az apró lépések, amiket saját lakásunkban, kertünkben tehetünk egy élhetőbb világ megteremtéséért?

A részben közismert, részben váratlan ötleteket tartalmazó útmutató „52 lépés egy zöldebb városért” címen elérhető és letölthető itt.

Hasznos mindennapi tanácsok két, négy és hat lábon járó városlakóknak is élhető környezet megteremtéséhez Fotó: publications.europa. eu

Ugyanezen a honlapon lehet iskolánként (személyenként) egy példányt rendelni, postaköltség fejében. A könyvecske (megfelelő nyelvű változata) jól használható az idegen nyelv tanulásában-tanításában is.

Neked ajánljuk
Inspiráló jó gyakorlatok a hulladékcsökkentés jegyében A soproni egyetemistákkal együtt mi is megtanulhatunk jól szelektálni Környezetvédelmi központtá alakítanak egy mexikói börtönszigetet Nagy-Britannia eddig megbukott klímavédelemből? Hatalmas naperőmű épülhet Ukrajnában
Tovább a forrásra: ofi.hu
Vissza
Hírfolyam