2019. február 21., Eleonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ősszel újra az erdőké a főszerep

Vajon tényleg növekedett az erdőterület Magyarországon az elmúlt évszázadban? A trianoni veszteség után hogyan erdősítették a fátlan területeket? Mit tehetnek a mai emberek az ország természeti örökségének gyarapításáért? Mindezekben a témákban elmélyülhetnek azok a középiskolások, akik jelentkeznek az Országos Erdészeti Egyesület Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedőjére.

A versennyel a szervezők közös természeti kincsünk, a magyar erdők értékeire szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét.

Az online megmérettetés október és november folyamán öt elméleti fordulóból áll, ezenkívül egy videót is kell készíteniük a csapatoknak.

A felkészülés alapja az Országos Erdészeti Egyesület ismeretterjesztő filmje, amely A növekvő erdők nyomában címmel az október 1–7. közötti erdők hete alkalmából jelenik meg.

Gemenci erdő Fotó: Oliv0, Élisabeth Clary/WikimediaCommons

A jó hangulatú verseny végén az első három helyezett csapat tagjai értékes nyereményekkel gazdagodnak, az első tíz helyezett pedig erdőismereti programon vehet részt.

Neked ajánljuk
Inspiráló jó gyakorlatok a hulladékcsökkentés jegyében A soproni egyetemistákkal együtt mi is megtanulhatunk jól szelektálni Környezetvédelmi központtá alakítanak egy mexikói börtönszigetet Az IKEA felnagyított játékhajóval gyűjtené be a szemetet a folyókról Elhúnyt a klímatudomány nagyapja
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam