2019. július 21., Dániel, Daniella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ősszel újra az erdőké a főszerep

Vajon tényleg növekedett az erdőterület Magyarországon az elmúlt évszázadban? A trianoni veszteség után hogyan erdősítették a fátlan területeket? Mit tehetnek a mai emberek az ország természeti örökségének gyarapításáért? Mindezekben a témákban elmélyülhetnek azok a középiskolások, akik jelentkeznek az Országos Erdészeti Egyesület Fedezd fel az örökséged! erdőismereti vetélkedőjére.

A versennyel a szervezők közös természeti kincsünk, a magyar erdők értékeire szeretnék felhívni a fiatalok figyelmét.

Az online megmérettetés október és november folyamán öt elméleti fordulóból áll, ezenkívül egy videót is kell készíteniük a csapatoknak.

A felkészülés alapja az Országos Erdészeti Egyesület ismeretterjesztő filmje, amely A növekvő erdők nyomában címmel az október 1–7. közötti erdők hete alkalmából jelenik meg.

Gemenci erdő Fotó: Oliv0, Élisabeth Clary/WikimediaCommons

A jó hangulatú verseny végén az első három helyezett csapat tagjai értékes nyereményekkel gazdagodnak, az első tíz helyezett pedig erdőismereti programon vehet részt.

Neked ajánljuk
Kreatív fiatalok seregszemléje Tanuljunk a folyóktól, tanuljunk egymástól Környezettudatosságra nevel a Lidl A madarak sincsenek biztonságban a műanyagtól Egyre fontosabb a környezetvédelem a légi utasok számára
Tovább a forrásra: magyarmezogazdasag.hu
Vissza
Hírfolyam