2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nébih élménypedagógiai programjaival bővült a Minipolisz gyermekváros

Élménypedagógiai programokat kínáló és hasznos ismereteket közvetítő tereket adott át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a budapesti MiniPolisz interaktív gyermekvárosban.

Játékos formában helyet kaptak a kiállításban az élelmiszerlánchoz kapcsolódó ismeretek, például a tudatos vásárlás, az élelmiszer-pazarlás megakadályozása, a felelős állattartás, az állategészségügy és az erdőtüzek megakadályozása.

A Nébih „ételt csak okosan” című modulja a tudatos vásárlást, az élelmiszer-biztonságot, a helyes kézmosást és a biztonságos ételkészítést mutatja be, a „maradék nélkül” program pedig arra tanít, hogy az élelmiszer ne a hulladékgyűjtőkben végezze.

Megnyílt a Nébih Farm a Minipolisz játszóházban Fotó: MiniPolisz/facebook.com

Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a megnyitón elmondta, hogy a berendezett terek között egy konyha is helyet kapott az élelmiszerek helyes tárolásának bemutatására, de a gyerekek kipróbálhatják a Nébih-ellenőrök és az állatorvosok munkáját is.

Emellett elsajátíthatják a felelős állattartás alapszabályait, a farmnak berendezett sarok pedig ismerteti, hogyan jut el a tej a gazdálkodóktól a fogyasztókig.

Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő üdvözölte, hogy a magyar családok európai viszonylatban is sok állatot tartanak kedvtelésből. A felelős állattartás szabályait éppen ezért a legkisebbekkel is meg kell ismertetni – tette hozzá. Pallós László arra számít, hogy a Nébih foglalkozásai hamar népszerűvé válnak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövő nemzedék ne csak gyermekként, hanem egész életében szeresse az állatokat.

Neked ajánljuk
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban Játékos fenntarthatóság Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét Mi köze egy budapesti méhészet egymillió méhének a szállodaiparhoz? Vízben úszott Egerszólát
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam