2022. augusztus 15., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nébih élménypedagógiai programjaival bővült a Minipolisz gyermekváros

Élménypedagógiai programokat kínáló és hasznos ismereteket közvetítő tereket adott át a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a budapesti MiniPolisz interaktív gyermekvárosban.

Játékos formában helyet kaptak a kiállításban az élelmiszerlánchoz kapcsolódó ismeretek, például a tudatos vásárlás, az élelmiszer-pazarlás megakadályozása, a felelős állattartás, az állategészségügy és az erdőtüzek megakadályozása.

A Nébih „ételt csak okosan” című modulja a tudatos vásárlást, az élelmiszer-biztonságot, a helyes kézmosást és a biztonságos ételkészítést mutatja be, a „maradék nélkül” program pedig arra tanít, hogy az élelmiszer ne a hulladékgyűjtőkben végezze.

Megnyílt a Nébih Farm a Minipolisz játszóházban Fotó: MiniPolisz/facebook.com

Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a megnyitón elmondta, hogy a berendezett terek között egy konyha is helyet kapott az élelmiszerek helyes tárolásának bemutatására, de a gyerekek kipróbálhatják a Nébih-ellenőrök és az állatorvosok munkáját is.

Emellett elsajátíthatják a felelős állattartás alapszabályait, a farmnak berendezett sarok pedig ismerteti, hogyan jut el a tej a gazdálkodóktól a fogyasztókig.

Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő üdvözölte, hogy a magyar családok európai viszonylatban is sok állatot tartanak kedvtelésből. A felelős állattartás szabályait éppen ezért a legkisebbekkel is meg kell ismertetni – tette hozzá. Pallós László arra számít, hogy a Nébih foglalkozásai hamar népszerűvé válnak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövő nemzedék ne csak gyermekként, hanem egész életében szeresse az állatokat.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam