2021. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Fókuszban az erdei iskolák az erdők hetén

Az állami erdészeti társaságok 36 erdei iskolát üzemeltetnek, ahol évente 12 ezer erdőpedagógiai foglalkozás keretében majdnem 80 ezer gyermeknek nyújtanak tanulási és kikapcsolódási lehetőséget – mondta az agrárminiszter hétfőn Visegrádon a XXII. Erdők Hete megnyitóünnepségén.

Nagy István a programsorozat megnyitójával egy időben tartott, Madas László Erdészeti Erdei Iskola 30 éves jubileumi ünnepségén elmondta, hogy 2010 és 2017 között 13 erdei iskolát létesítettek, további 18-at pedig felújítottak.

Az erdők hete rendezvénysorozat
az erdészeti ismeretterjesztést szolgálja, amelyet szórakoztató, izgalmas programokon keresztül érnek el.

Nagy István agrárminiszter, Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott és Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója fát ültet a XXII. Erdők Hete rendezvénysorozat megnyitóján
Fotó: MTI/lIlyés Tibor

Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke és a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az erdőpedagógusok évente mintegy 1000 foglalkozást tartanak. Az ünnepségen 40 intézménynek adták át az erdészeti erdei iskola minősítő oklevelet.

Az október első hetében szervezett erdők hetén országszerte 60 helyszínen több mint 150 program várja az érdeklődőket. Ezek között vezetett túrák, erdei sportversenyek, erdészeti nyílt napok, arborétumi és kisvasutas kirándulások is megtalálhatók. A részletes program megtekinthető az erdokhete.hu oldalon.

Neked ajánljuk
Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem A kisiskolások online szabadulószobában ismerkedhetnek a beporzók világával 6 nagyszerű film, ami arra ösztönzi a gyerkőcöt, hogy óvja a környezetét Pusztulnak a Vas megyei lucfenyvesek Hátrányos helyzetű települések iskolái pályázhatnak a digitális oktatást segítő eszközökért
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam