2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nemzetközi dizájnerképzés indul Budapesten

Nemzetközi dizájnerképzés indul Budapesten  2020 szeptemberében, az első, 25 fős évfolyamra tervezők és művészek mellett termékfejlesztők, építészek, várostervezők, mérnökök és ökológusok jelentkezését is várják a világ minden tájáról.

A Nemzetközi Design-Tudományi Intézet (Institute of Advanced Design Studies) angol nyelvű egyéves kurzusa az egyetemi képzés kiegészítéseként indul, és komplex tudást kínál a különböző területekről érkező, nemzetközi szinten jegyzett szakembereknek köszönhetően.

A teljesen új struktúrájú, európai szinten is hiánypótló továbbképzés célja, hogy olyan oktatási alternatíva is elérhető legyen a jövő tervezői számára, amely a fenntartható fejlődés mentén értelmezi az alkotói tevékenységet

– tájékoztatták az alapítók csütörtökön az MTI-t.

A két alapító, Karina Vissonova dizájnfilozófus és -kutató, valamint Héjja Róbert befektető szerint a jövő kulcskérdése, hogy időben elkezdődjön a különböző tudományterületeken meglévő tudás integrálása.

„A dizájnerek új generációját olyan gondolkodóknak szeretnénk képezni, akik a társadalommal, a tudománnyal, a technológiával összefonódva alakítják majd a környező világot. A folyamatos változás, a környezet elhasználódása és a digitalizáció miatt egyre jobban felértékelődik a kreativitás társadalmi funkciója. Meggyőződésünk, hogy az a gondolkodásmód, amit mi képviselünk, 5-10 év múlva már elvárás lesz az oktatás minden szegmensében” – mondta el Karina Vissonova.

Az intézmény nonprofit szervezetként működik, ebből adódóan a hallgatók számára önköltséges. A tandíj egyelőre a nemzetközi továbbképzések alsó harmadába tartozik, de a cél az, hogy az első évfolyam indulásáig olyan együttműködéseket építsenek ki, amelyek lehetőséget adnak ösztöndíjrendszer elindítására elsősorban a hazai tehetségek támogatásához.

A képzés helyszíne a Duna partján, egy újjászülető gyárépületben működő kortárs művészeti központ, az Art Quarter Budapest lesz.

Neked ajánljuk
Hároméves lett Arun, a budapesti állatkert kiselefántja (képgaléria) Modern külsejű ősmadár maradványára bukkantak Fontos árvízvédelmi fejlesztés történt az Alsó-Tisza vidékén Étellel segítik a rászorulókat Új eljárással tudják kimutatni a mézben lévő rovarirtó szert
Tovább a forrásra: propeller.hu
Vissza
Hírfolyam