2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élménypedagógia az erdőben – Környezeti nevelés a Sóstón

Észrevétlenül tanulhatnak majd a gyerekek a tücskökről, madarakról és még sok minden másról, ami az erdőben található, azoktól a pedagógusoktól, akik most részt vesznek az „Élménypedagógia az erdőben” című programon Sóstón.

Az Ökoiskolák környezeti neveléssel foglalkozó pedagógusai számára szervezett szakmai továbbképzést a város környezetvédelmi irodája és a Gaja Környezetvédő Egyesület Sóstón, a Zöld tanyán.

A programnak az „Élménypedagógia az erdőben” címet adták, ugyanis a szervezők célja, hogy a továbbképzésen a pedagógusok a tanórán kívüli környezeti neveléshez kapjanak terepi módszertant.

Fotó: pixabay.com

A program során a pedagógusok megtanulják, mit tudnak csinálni a gyerekekkel, ha kimennek velük a zöldbe. Használható gyakorlati tudást, játékos lehetőségeket kapnak a kezükbe, ami segít megismerni az élővilágot – tudta meg a feol.hu.

A pedagógusok olyan játékokat és foglalkozásokat ismertek meg, melyek során a gyerekek észrevétlenül is tanulnak a madarakról, tücskökről és az erdő többi lakójáról.

A gyakorlati foglalkozást Adorján Rita erdész, környezeti nevelő, a Mecsekerdő Zrt. erdei iskolájának vezetője tartotta a tanároknak.

Neked ajánljuk
Kihirdették a Környezettudatos karácsony program idei nyerteseit A környezettudatosság jegyében telt a december Dombóváron A győri egyetemisták a madarakkal ünneplik a karácsonyt Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam