2019. augusztus 23., Bence
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Élmények a természettudomány birodalmából

A természettudományok életünk minden színterén jelen vannak, a mindennapok csodái tudományos jelenségek, melyekre olykor csak rácsodálkozunk. Az Élménycentrum programkínálatában ezek a jelenségek kerülnek a figyelem középpontjába. 

Az Élménycentrum célja, hogy a természettudományokat népszerűsítse, a pedagógusok munkáját segítse, a diákoknak pedig élményszerű ismereteket és a pályaválasztás során is használható szemléletmódot nyújtson.

A programban részt vevő diákok nem csak külső szemlélőként szereznek információkat egy-egy tudományterületről, ők maguk aktív részesei az érdekes kísérleteknek.

A gyerekek a kutatók által használt eszközökkel végezhetnek élményszerű, játékos vizsgálatokat. 

Fotó: www.csemete.com/elmenycentrum

A programok keretében a diákok bepillantást nyernek a biológia, a földrajz, a kémia, a fizika, a technika és a matematika titkaiba, de számos köztes területet is érintenek a foglalkozások, mint például a klímaváltozás vagy a különféle környezetvédelmi technológiák. 

Az Élménycentrum működésének megkezdését követően a programokon két tanéven keresztül, húsz partner oktatási intézmény tanulóinak 800 foglalkozást tartanak majd, összesen mintegy 16 ezer résztvevővel. 

A projekt a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Szegedi Tudományegyetem és az ELI-HU Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében valósult meg, a Széchenyi 2020 keretében, 300 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból – olvasható a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleményében.

Neked ajánljuk
Meghökkentő képekkel ábrázolták magyar diákok az környezetkárosítás következményeit Természetjárás a környezetvédelemért Glóbi bemutatkozik – A Föld bolygó mesél a gyerekeknek (rajzfilm) Angela Merkel támogatná az Európai Unió klímacéljainak szigorítását Fontos részlet derült ki az ősi óceánokról
Tovább a forrásra: csemete.com
Vissza
Hírfolyam