2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyalogos vándortábor-vezetői továbbképzés pedagógusoknak

A nagy sikerre való tekintettel az Erdei Vándortábor Programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja a „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus-továbbképzést. 

A tanfolyamot elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze, hanem 2019 nyarán már indíthatnak is csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek – olvasható az Országos Erdészeti Egyesület közleményében. 

A szervezők minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust szeretettel várnak, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt. 

Fotó: Erdei Vándor/facebook.com

A gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor-útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. 

2018 nyarán nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus vett részt.

A képzésre történő jelentkezés november 5-én, hétfőn indult a  www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén. A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy őszi elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Jelentkezni az őszi elméleti képzések időpontjai előtti hét végéig lehet.

Neked ajánljuk
Egyre több óvoda zöldül be az országban Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők Latin-Amerikában hódít az elektronikus zenébe szőtt természet
Forrás: OS
Vissza
Hírfolyam