2019. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyalogos vándortábor-vezetői továbbképzés pedagógusoknak

A nagy sikerre való tekintettel az Erdei Vándortábor Programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület a Testnevelési Egyetemmel együttműködve ismét elindítja a „gyalogos vándortábor-vezető” akkreditált pedagógus-továbbképzést. 

A tanfolyamot elvégző pedagógusok nemcsak 30 kreditpontot gyűjthetnek össze, hanem 2019 nyarán már indíthatnak is csoportot az Erdei Vándortáborokra, ahol a kísérőknek járó kedvezményekben részesülnek – olvasható az Országos Erdészeti Egyesület közleményében. 

A szervezők minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust szeretettel várnak, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt. 

Fotó: Erdei Vándor/facebook.com

A gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor-útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. 

2018 nyarán nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus vett részt.

A képzésre történő jelentkezés november 5-én, hétfőn indult a  www.erdeivandor.hu oldal megújult felületén. A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy őszi elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Jelentkezni az őszi elméleti képzések időpontjai előtti hét végéig lehet.

Neked ajánljuk
ELENA: Élő állatok az oktatásban Az iskolák környékét sem kíméli a légszennyezés Érett és tudatos gesztus a nagy megmérettetés előtt Előttünk a vízözön? Akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra Még mindig a gyaloglás a legkörnyezetbarátabb közlekedési mód
Forrás: OS
Vissza
Hírfolyam