2019. április 19., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Interaktív tanösvényt avattak a Hármashatár-hegyen

A 3,5 kilométer hosszú, 15 millió forint saját forrásból épített, 14 interaktív táblát tartalmazó új turisztikai attrakciót a sokak által ismert sétaút 100 évvel ezelőtti kialakításának évfordulója alkalmából adták át.

A kedden átadott tanösvényt a budapesti Hármashatár-hegy egykori újraerdősítését vezető Guckler Károly főerdőmesterről nevezték el. Guckler Károly főerdőmester a 19–20. század fordulóján a fővárosi erdőterület megújításának kezdeményezője volt. Elkötelezett szakemberként irányította az addig tervszerű gazdálkodás hiányában folyamatosan romló fővárosi erdőterület növelését és minőségének javítását. 

A tájékoztatás szerint a 100 éves sétaúton futó tanösvény kialakításakor két új kilátóteraszt is létesítettek, amelyek Óbuda és a főváros északi régiója irányába kínálnak szép panorámát.

Így épült: kilátópont a Guckler Károly Tanösvényen Forrás: Guckler Károly Tanösvény Pilisi Parkerdő/youtube.com

A 14 interaktív ismeretterjesztő tábla mindegyikét ellátták QR-kóddal is, így az érdeklődők az interneten további információkhoz juthatnak a térség élővilágával és a kilátópontokról látható táj történelmével kapcsolatban.

A tanösvény ismeretanyaga már az indulás előtt megismerhető, vagy a túra után újra átolvasható a parkerdo.hu oldalon.

Neked ajánljuk
Elkezdődött a fenntarthatósági témahét Az utazó planetáriumtól az Ipolytarnóci Ősmaradványokig – jön a digitális témahét Terápiás kutyával egy egészségesebb ember-környezet kapcsolatért A világ legintelligensebb madara A Lotusnak is lesz villanyautója
Tovább a forrásra: parkerdo.hu
Vissza
Hírfolyam