2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Országos Erdészeti Egyesület várja a természet iránt fogékony pedagógusokat

Még lehet jelentkezni a gyalogos vándortábor-vezetői pedagógus-továbbképzés téli időpontjaira.

Az Erdei Vándortábor Program célja a hazai természeti és kulturális értékek megismertetése a felsős és középiskolás diákokkal. Az Országos Erdészeti Egyesület és a Testnevelési Egyetem együttműködésében megvalósuló képzésre várnak minden felsőfokú képzettséggel rendelkező pedagógust, aki érdeklődik a természet, a természetjárás és a tantermen kívüli, kiegészítő oktatási módszerek iránt.

A 30 órás, összesen három és fél napos tanfolyam egy elméleti és egy tavaszi gyakorlati részből áll. Az akkreditált képesítést megszerző pedagógusok jogosulttá válnak az Erdei Vándortábor Programban a kísérő tanárok számára nyújtott kedvezmények igénybevételére.

2018 nyarán a nagy érdeklődés mellett sikerrel zajlottak az első erdei vándortáborok, amelyekben mintegy 2000 diák és az őket kísérő 200 pedagógus járta be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és Pilis erdeit Fotó: Erdei Vándor/facebook.com

Az elméleti óráknak a Testnevelési Egyetem nyújt helyet, míg a gyakorlati foglalkozások helyszíneinek többsége a nyári vándortábor-útvonalak mellett fekszik, így lehetőség nyílik a táborhelyek és az egyes tájegységek közvetlen megismerésére.

A képzésről és a jelentkezésről további részletek a http://www.erdeivandor.hu/kepzes oldalon olvashatóak.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam