2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mintaprojekt-tervező pályázat pedagógusoknak

A pályázat keretében a fenntarthatóság pedagógiájában jártas pedagógusok olyan mintaprojekteket dolgozhatnak ki, amelyek mintaként szolgálhatnak a témahét egészét átölelő további fenntarthatósági projektek megvalósítására.

A pályázat a 2019. évi Fenntarthatósági Témahét (2019. március 18–22.) keretén belül kerül meghirdetése, lebonyolítója a PontVelem Nonprofit Kft.

A mintaprojekt követelményei

 • A mintaprojekt témája illeszkedjen a 2019. évi Fenntarthatósági Témahét témáinak valamelyikéhez: a közösségi közlekedés, a víz és a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célok közül a „3. Egészség és jóllét”, a „11.
  Fenntartható városok és közösségek” és a „13. Fellépés az éghajlatváltozás ellen” témáihoz.
 • A mintaprojekt a 3 korosztály (alsó tagozat, felső tagozat, középiskola) valamelyikéhez szóljon.
 • A mintaprojekt célja egy konkrét produktum megvalósítása legyen, és mutassa be a megvalósítás teljes folyamatát: az ötlet megszületésétől a részletes ütemterven át az értékelésig.
 • A mintaprojekt további célja, hogy segítséget nyújtson a témahét megvalósításában részt vevő pedagógusoknak saját iskolájukban megvalósítható fenntarthatósági projektek kidolgozására.
 • A kidolgozandó projekttel kapcsolatban elvárás, hogy annak megvalósítása a tanulók aktív részvételét kívánja meg, illetve hogy a mintaprojekt minden lépése megvalósítható legyen bármely iskolatípusban.
 • A szakmai zsűri által a 2019. évi Fenntarthatósági Témahétre mintaként kiválasztott projektek publikálásra
  kerülnek a www.fenntarthatosagi.temahet.hu honlapon.

Pályázati feltételek

 • A pályázaton kizárólag olyan pedagógusok jelentkezhetnek, akiknek iskolája regisztrált a 2019. évi Fenntarthatósági Témahétre.
 • Beküldési határidő: 2018. december 14. péntek 15.00.
 • A legjobb pályaművek 30-50 ezer forintos díjazásban részesülnek.

A pályázattal kapcsolatos további információk és a részvétel feltételei a pályázati útmutatóban és a www.fenntarthatosagi.temahet.hu/palyazatok oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: fenntarthatosagi.temahet.hu
Vissza
Hírfolyam