2019. július 24., Kincső, Kinga
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szobrot, klímasétányt, játszóteret és tankertet adtak át Gyenesdiáson

A gyerekek szórakoztatására és a környezeti nevelés segítésére, az ökotudatosság erősítésére készültek el azok a fejlesztések, melyeket kedden adtak át Gyenesdiáson.

A neves zalai ornitológusról, Palkó Sándorról elnevezett sétányon állíttatta fel a település Gödörházy Antalnak, a település első jegyzőjének és vándortanítójának a mellszobrát, Túri Török Tibor alkotását. Gál Lajos polgármester ünnepi beszédében a két különleges személyiséget s az oktatásban, az ökotudatos nevelésben betöltött szerepüket méltatta. Hangsúlyozta:

munkásságuk arra kötelezi az iskolát és a települést, hogy az oktatás minőségét egyre javítsák, a környezettudatosságot is szem előtt tartva.

Ennek jegyében készült el a klímasétány is: az iskolások leplezték le azokat a táblákat, melyek Földünk és Gyenesdiás környezeti problémáit, a környezetpusztítás elleni lehetőségeket ismertetik, fejlesztve az ökotudatosságot, ráirányítva a figyelmet az energiahatékonyságra, a természetvédelem fontosságára és módjaira. 

Az iskola udvarán egy tankertet adtak át, amelyben helyet kapott egy rovarhotel, meteorológiai megfigyelő állomás, madármegfigyelő házikó, valamint fűszer- és növénykert is – számolt be a Zaol.

Fotó: Gyenesdiás (Nyugat-Balaton üdülőfaluja)/facebook.com
Neked ajánljuk
Kreatív fiatalok seregszemléje Az az igazi, amikor a pedagógusok is játszva tanulnak Tanuljunk a folyóktól, tanuljunk egymástól Élesztő: kívül-belül jót tesz Sürgető üzenet a klíma védelmében
Tovább a forrásra: zaol.hu
Vissza
Hírfolyam