2019. június 26., János, Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezettudatos karácsonyfa-installációk a Városháza parkban

A Városháza parkban megrendezett Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásár során láthatók azok a kisiskolások által készített környezettudatos karácsonyfa-installációk, amelyekre szavazni is lehet a program Facebook-oldalán december 17-ig.

A Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. Környezettudatos karácsony elnevezésű közös programjában évek óta több száz kisiskolás és óvodás gyermek vesz részt. A kezdeményezés keretében a karácsonyfákat készítő csoportokat vendégül is látják a vásár hüttéjében, pályamunkáik pedig egészen december 28-ig láthatók majd a téli fesztiválon. 

A program célja, hogy a gyerekek a környezettudatosság jegyében készüljenek a karácsonyra, és megtanulják értékelni a maguk készítette ajándékokat.

Fotó: Dimenzió Óvoda – Advent Budapesten téli fesztivál a Városháza parkban/facebook.com

A természetes anyagokból és újrahasznosítható eszközökből, hulladékokból kreált stilizált karácsonyfákat idén is a FŐKERT biztosítja, a téli fesztivál attrakciójaként pedig kültéri installációként láthatók a budapesti Városháza parkban. A részt vevő gyerekcsoportokat a vásár hüttéjében műsorral és ajándékcsomagokkal látják vendégül. 

 A legjobb pályamunkákat élményajándékokkal díjazzák a szervezők, a közönségdíjat pedig a program hivatalos Facebook-oldalán leadott szavazatok alapján ítélik oda. A szavazatokat december 17-én összegzik, az eredményhirdetésre és a díjak átadására december 19-én kerül sor a vásáron. A gyerekek állatkerti és strandbelépőket, BKK-s és MOL Bubis ajándékokat, városnéző hajókázást, valamint a Fővárosi Nagycirkusz felajánlásából egy cirkuszpedagógiai foglalkozással egybekötött előadás-látogatást nyerhetnek. A Szabad Tér Színház különdíjasa a Városmajori Szabadtéri Színpad egy vasárnap délelőtti matiné-előadását is meglátogathatja jövő év júniusában.

Neked ajánljuk
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban Játékos fenntarthatóság Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét Minden országban hasonló változások kellenek ahhoz, hogy a Föld élhető maradjon Alakor, tönke, tönköly – Újból elterjesztenék az ősgabonafajtákat
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam