2019. szeptember 22., Móric
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja

Januárban fogadja az első gyermekcsoportokat a pécsi állatkert új természettudományos élményközpontja – közölte az intézmény az MTI-vel, miután pénteken bemutatták a projektben részt vevő iskolák vezetői számára a központ céljait és programjait.

A közlemény szerint mintegy 13 ezer Baranya megyei gyermek vehet részt természettudományos élménypedagógiai oktatásban a következő években az állatkertben. Az első iskolás csoportok január 7-én érkeznek.

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési Operatív Program (EFOP) 500 millió forintos forrásából kialakított élményközpont a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület, a pécsi Janus Pannonius Múzeum és az állatkert összefogásával valósul meg.

A projekt eredményeképpen a Baranya megyei gyermekek körülbelül egyharmada jut el a pécsi állatkertbe és vehet részt természettudományos élménypedagógiai oktatáson.

Egyedülálló élményközpont nyílik a pécsi állatkertben Fotó: Pannon Televízió/youtube.com

„A Mecsekben található pécsi állatkert ideális helyszíne az élményközpontnak, hiszen a diákok a természetben bolyongva ismerkedhetnek a növény- és állatvilággal” 

– fogalmazott Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere.

A közlemény szerint Siptár Dávid igazgató az eseményen kiemelte: a projekt megvalósításába mintegy húsz intézményt vontak be, így heti vagy akár napi rendszerességgel kínálnának a nemzeti alaptantervhez kapcsolódó természettudományos foglalkozásokat.

Fotó: Vampeare/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Zöldebb ovit, zöldebb sulit Idén is vár minden diákot a Világ legnagyobb tanórája Hamarosan Pécsett is lehet villanybuszozni Trópusi vihar pusztít Houstonban Kis képes lepkeház – Könyv és művészeti alkotás
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam