2019. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kihirdették a Környezettudatos karácsony program idei nyerteseit

A Rákosmenti Hétszínvirág Óvoda négy kiemelt csoportja nyerte a Városháza parkban kihirdetett idei Környezettudatos karácsony elnevezésű programjában az óvodás korcsoport fődíját, az iskolások között pedig a XV. kerületi Károly Róbert Általános Iskola 4.C osztálya lett a győztes.

Idén mintegy 40 intézmény és több mint 120 gyerekcsoport vett részt a Szabad Tér Színház és a FŐKERT Zrt. pályázatán, amelynek keretében a budapesti óvodások és kisiskolások újrahasznosított anyagokból készítettek stilizált karácsonyfákat.

A csapatmunkában készült alkotásokat köztéri installációk formájában állították ki a Városháza parkban november végén, és egészen december 28-ig láthatók még az adventi vásár központjában.

Fotó: adventbudapest.hu

A gyerekcsoportokat az elmúlt négy hét folyamán több turnusban látták vendégül az adventi fesztivál és vásár hüttéjében interaktív bábelőadással és ajándékokkal, alkotásaikra pedig az Advent Budapesten Facebook-oldalán lehetett szavazni.

A két legtöbb szavazatot kapott fát készítő csoport a pályázat közönségdíját kapta meg, a szervezők pedig további nyolc kategóriában díjazta a legszebb fákat. 

Fotó: adventbudapest.hu

A közönségkedvenc idén 1100-nál is több szavazattal a IV. kerületi Viola Óvoda 6-os csoportja és a Ferencvárosi Liliom Óvoda Pillangó csoportja megosztva lett. 

A kiosztott nyereményeket olyan fővárosi intézmény ajánlotta fel, mint a Fővárosi Állat-és Növénykert, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Nagycirkusz, a MAHART PassNave Kft., a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint a szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. és a FŐKERT Zrt.

Neked ajánljuk
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban Játékos fenntarthatóság Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét Catering műanyag hulladék nélkül Nem eltévedt az orosz iparvárosban bóklászó jegesmedve, hanem eleve fogságban nevelhették fel
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam