2020. július 16., Valter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kutyatár vagy könyvtár? Ez is, az is!

Vicces és  kedves programmal segítik az amerikai könyvtárak az olvasástanulást. A „Read to a dog” projekt lényege, hogy a gyerekek kutyáknak olvasnak fel hangosan.

Számos amerikai könyvtár bekapcsolódott az elmúlt években az Olvass a kutyának programba, mivel azt tapasztalták, hogy a kezdeményezés rendkívüli mértékben segíti a gyerekek olvasástanulását.

Az állat nem javítja ki a betűkkel még nem igazán boldoguló gyereket, a diákoknak nincs szégyenérzetük, ha hibáznak. A tapasztalatok szerint így sokkal szívesebben gyakorolják az olvasást.

Amikor egy 10 esztendős kutyus, Sting egy napra felolvasó nélkül maradt, a közösségi médiában megjelent felhívásra rengetegen jelentkeztek. Olyan is előfordult, hogy valaki megkérte a könyvtárost: tegye oda a telefonkagylót a kutya füléhez, ő majd a távolból felolvas neki.

Fotó: Mountain Lake PBS/youtube.com

A dolog persze nemcsak kedves, de elgondolkodtató is: tényleg ilyen egyszerű volna olvasásra biztatni a gyerekeket? – teszi fel a költői kérdést a Könyvkultúra Magazin. Talán érdemes lenne itthon is megpróbálni. Hiszen így a gyerekek az olvasás mellett a felelős állattartásról is képet kaphatnának.

A Könyvkultúra magazin 2018/1. számából.

Neked ajánljuk
Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Rekordméretű műanyagszennyezés és összefogás Banglades partjainál Megérkezett a BMW legújabb villanyautója
Forrás: Könyvkultúra Magazin
Vissza
Hírfolyam