2020. június 6., Cintia, Norbert
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Előkelő helyezést ért el a zöld egyetemek rangsorában a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem

A világ környezettudatos felsőoktatási intézményeit rangsoroló listán 719 regisztrált egyetem közül a Szegedi Tudományegyetem a 77., a Pécsi Tudományegyetem pedig a tavalyi eredményén 39 helyezést javítva a 140. helyen végzett.

A világ egyetemeinek „zöld” mérőszámokon alapuló rangsorát 2010 óta minden évben összeállítja a University of Indonesia a fenntartható környezeti fejlődés elősegítésére és támogatására.

Mekkora zöld területek találhatók az egyetemek campusain, mennyire törekszenek a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, szelektíven gyűjtik-e a hulladékot, használnak-e víztakarékos berendezéseket – ezek a fő szempontok a Green Metric Ranking of World Universities listán.

A „Zöld Egyetem” gondolat tehát komplex rendszer, magában foglalja az épített környezetet, a környezettudatos üzemeltetést, az ehhez kapcsolódó attitűdök kialakítását, valamint az oktatási, kutatási háttér megteremtését.

Pécsi Tudományegyetem Fotó: Csörföly Dániel/Wikimedia Commons

A lista szerint a világ „legzöldebb” egyeteme – megőrizve ezzel tavalyi elsőségét – a holland Wageningen University & Research, amelyet a brit University of Nottingham, majd a University of California Davis követ – írja a Bama.

A frissen megjelent rangsorban több magyar intézmény is képviselteti magát.

Neked ajánljuk
Természetbúvár-táborba várja a gyerekeket a Magyar Természettudományi Múzeum Online erdeiiskola-sorozatot indítanak az állami és magán-erdőgazdaságok Online erdei iskola indult Füstbe ment egy rossz szokás A pálmaolaj vagy a betiltása a kevésbé fenntartható?
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam