2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezeti nevelés az Ős-Dráva Látogatóközpontban

Az Ormánságban található látogatóközpont fogadóépületének jól felszerelt multimédiás oktatótermében érdekes foglalkozások várják az óvodásokat, iskolásokat és egyetemistákat, valamint a felnőtt korosztályt és az időseket egyaránt. 

A látogatóközpont kiváló lehetőséget teremt a környezeti nevelési és szemléletformáló tevékenységek folytatására. A harmincnál is több oktatási program között megtalálhatók a térség élővilágát bemutató természetismereti tanórák, az alternatív energiahasználat fontosságát előtérbe helyező előadások és a régi magyar háziállatok bemutatására irányuló foglalkozások.

A természet megismerése mellett lehetőség nyílik az ormánsági táj kulturális örökségének megismerésére is.

A látogatóközpont főépületében egy interaktív, érdekes kiállítás segítségével ismerkedhetünk meg a térségre jellemző élőhelyekkel Fotó: odlk.hu

Az oktatótermi lehetőségeket tökéletesen kiegészíti a látogatóközpont területén húzódó három tanösvény, amely a természetben, a holtágrendszer szomszédságában ismerteti meg az érdeklődőkkel a régi emberek ártéri gazdálkodását, a Dráva élővilágát és az Ős-Dráva programot, valamint az Ormánság földrajzát, kultúráját.

A programok előzetes időpont- és tematikaegyeztetéssel igényelhetők. A foglalkozásokkal kapcsolatos további információk az odlk.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Az utazó planetáriumtól az Ipolytarnóci Ősmaradványokig – jön a digitális témahét Fenntarthatóságról, óvodásoknak A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében Néztem, hogy úszik egy plasztikszemét Föld Fesztivál az Állatkertben
Tovább a forrásra: oldk.hu
Vissza
Hírfolyam