2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Környezeti nevelés az Ős-Dráva Látogatóközpontban

Az Ormánságban található látogatóközpont fogadóépületének jól felszerelt multimédiás oktatótermében érdekes foglalkozások várják az óvodásokat, iskolásokat és egyetemistákat, valamint a felnőtt korosztályt és az időseket egyaránt. 

A látogatóközpont kiváló lehetőséget teremt a környezeti nevelési és szemléletformáló tevékenységek folytatására. A harmincnál is több oktatási program között megtalálhatók a térség élővilágát bemutató természetismereti tanórák, az alternatív energiahasználat fontosságát előtérbe helyező előadások és a régi magyar háziállatok bemutatására irányuló foglalkozások.

A természet megismerése mellett lehetőség nyílik az ormánsági táj kulturális örökségének megismerésére is.

A látogatóközpont főépületében egy interaktív, érdekes kiállítás segítségével ismerkedhetünk meg a térségre jellemző élőhelyekkel Fotó: odlk.hu

Az oktatótermi lehetőségeket tökéletesen kiegészíti a látogatóközpont területén húzódó három tanösvény, amely a természetben, a holtágrendszer szomszédságában ismerteti meg az érdeklődőkkel a régi emberek ártéri gazdálkodását, a Dráva élővilágát és az Ős-Dráva programot, valamint az Ormánság földrajzát, kultúráját.

A programok előzetes időpont- és tematikaegyeztetéssel igényelhetők. A foglalkozásokkal kapcsolatos további információk az odlk.hu oldalon érhetők el.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: oldk.hu
Vissza
Hírfolyam