2021. augusztus 2., Lehel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A környezettudatosság jegyében telt a december Dombóváron

Az Illyés Gyula Gimnázium diákjai a környezettudatos gondolkodás és életmód megismerése érdekében a hónap során több olyan workshopon vettek részt, amelyek központi témája a fenntartható fejlődés volt.

Kisvárdainé Fábián Erika arról beszélt tanítványainak, hogy sok tudós beszél nagy számokról és problémákról, de mindenkinek hozzá kellene járulnia az emberi élettér megóvásához.

A gyerekekben az élelmiszerek vásárlásával és felhasználásával kapcsolatos jó szokásokat próbálta kialakítani – emelte ki a középiskolai tanár. „Interaktív módon próbáltam az ehhez szükséges ismereteket átadni.” Örül annak, hogy egy sikeres pályázat révén

lehetőség nyílt arra, hogy megismerkedjenek olyan különleges, ma még ritkán használt csomagolóanyagokkal és evőeszközökkel, amelyekkel eddig nemigen találkoztak.

A pedagógus beszélt többek között a búzakorpából vagy kukoricából készült, lebomló csomagolóanyagokról, melyek komposztálhatók, tehát nem termelünk velük hulladékot. A gyerekek a tudatos vásárlás fogalmával és gyakorlatával is megismerkedhettek. Az utolsó foglalkozáson egy vászonzacskót is készítettek maguknak a diákok, hogy ne műanyag szatyorral menjenek bevásárolni. 

A fenntartható fejlődést az elméleti és gyakorlati oktatás középpontjába helyező programsorozat zárásaként Szabó Loránd polgármester egy-egy oklevelet nyújtott át a gimnazistáknak.

A Kreatív Dombóvár programsorozatba tartozó rendezvény az EFOP-1.5.3-16-2017-00063 „Humán szolgáltatások fejlesztése a dombóvári járásban” pályázat keretében valósult meg.

Neked ajánljuk
Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől Rangos fenntarthatósági díj döntősei között a Széchenyi István Egyetem Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: dombovar.hu
Vissza
Hírfolyam