2021. október 23., Gyöngyi
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mit sütött ki a Felelős Gasztrohős 2018-ban?

A Greenfo összegyűjtötte, hányféle eszközzel küzdött az élelmiszerekkel és az étkezéssel kapcsolatos tudatosság terjesztéséért 2018-ban a Felelős Gasztrohős.

3 lakossági kampány, ovis program a kicsiknek, csapatépítő program a nagyoknak. Műanyagmentes Piknik, Zöldülők Vására, egy Gasztro Randi, sok izgalmas, környezetbarát tevékenység is belefért az alapítvány tavalyi évébe.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány tevékenysége kétirányú: egyrészről szemléletformáló kampányokat, programokat tartanak a lakosságnak, másrészt szakmai tevékenységükkel segítik a vendéglátóhelyek környezetbarát törekvéseit.

Fenntartható vendéglátóhely-hálózatuk évről évre bővül – 2018-ban tizenkét új hely csatlakozott –, melyre az ősszel végzett piackutatásuk szerint egyre nagyobb igény mutatkozik.

Fotó: Felelős Gasztrohős/facebook.com

A kutatásból kiderült, hogy a válaszadók fele nemcsak az étterem kiválasztásánál, de életük egyéb területein sem hoz felelősségteljes, a fenntarthatóság szempontjából fontos döntéseket.

Ezen a hozzáálláson minden évben igyekszik változtatni az alapítvány; már az óvodás korosztálytól kezdik a szemléletformálást. 

Tavaly indult Gasztrohős Palánták ovis programjukkal játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a fenntartható étkezés fontosságát.

Természetesen a felnőttekről sem feledkeznek meg a Gasztrohősök, az online felületeken indított kampányaikkal – mint például a Pálmaolaj böjt vagy a Szívószálmentes Augusztus –, egy-egy aktuális környezeti problémát járnak körbe és adnak tippeket arra vonatkozóan, hogyan tehetünk mi is a probléma megoldásáért.

Az alapítvány 2019-ben új lendülettel folytatja szemléletformáló tevékenységét: „Elkészült például a PróbatÉtel névre keresztelt céges csapatépítő játékunk is, amivel szeretnénk minél több helyre eljutni, és megmutatni, hogy a környezetbarát étkezés sokkal izgalmasabb és kalandosabb, mint azt sokan gondolnák. A kampányok sem maradnak el, már februárban jövünk egy izgalmas kezdeményezéssel”  – mondta el Szabó Eszter, az alapítvány projektkoordinátora a Greenfónak. 

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar Lábbusszal az iskolába A tájpolitikák fontosságára hívja fel a figyelmet a táj nemzetközi napja Mennyi víz van a Földön? (videó)
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam