2019. október 18., Lukács
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hasznos változás – a legnagyobbaktól a legkisebbekig

A Corvinus Egyetem hallgatói a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítették kisiskolások körében.

A Budapesti Corvinus Egyetem vezetés és szervezés szakos hallgatói egy társadalmilag hasznos projekt megvalósítását kapták feladatul a változásvezetés című tantárgyuk keretein belül. A hallgatók egy csoportja a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését tűzte ki céljául – számolt be a Hulladékvadász.

Czíííz! Repül a kismadár az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolában.

Alsó tagozatos gyerekeknek tartottak előadást a szelektív hulladékgyűjtés fontosságáról és helyes módjáról.

A hallgatók az FKF Nonprofit Zrt. felajánlásában 80 pár szelektív gyűjtőedényt kaptak. Ezeket a kukákat egy miskolci, egy nyíregyházi és egy budapesti általános iskolába juttatták el Fotó: Szelektív kisokos iskolásoknak/facebook.com

Összesen 12 osztályban, 360 gyerek hallgatta meg a szelektív hulladékgyűjtésről szóló előadásokat. Amellett a három iskolában összese 1600 gyereknek sikerült biztosítani a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségét.

A Corvinus Egyetem hallgatóinak a közösségi médiában is aktívnak kellett lenniük a tantárgy teljesítése érdekében. Ezért létrehoztak egy facebookos közösségi oldalt – Szelektív kisokos iskolásoknak –, ahol már több mint 400 követővel rendelkeznek.

Neked ajánljuk
Mesés ösvények vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönöz a nemzetközi diákverseny Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját Egy eddig szinte ismeretlen inváziós fűfaj terjed Magyarországon A zene és az emberi test a víz drámájáról is érzékletesen szól
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam