2020. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium elnyerte a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címét.

Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára az ünnepélyes átadón tartott beszédében elmondta, nagyon fontosnak tartják a diákok fogyasztóvédelemre való nevelését:

Szeretnék elérni, hogy a fiataloknál egyfajta szűrő alakuljon ki azzal kapcsolatban, hogy mi az, amire tényleg szükségük van, és mi az, amire nincs.

A címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek intézkedéseikkel hozzájárulnak a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek növeléséhez, a tudatos vásárlói magatartás kialakításához.

Fotó: kodalykollegium.hu

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium nagy figyelmet fordít a tanulók körében a felelős internet használatra is, különös tekintettel az online térben megnyilvánuló fogyasztói szokásokra, az e-kereskedelem oktatására.

Dobrás Éva, az intézmény vezetője köszöntőbeszédében elmondta, nagyon büszkék arra, hogy az országban harmadikként érdemelték ki ezt a címet.

A Pécsi Kodály Zoltán Kollégium számára nem újdonság a fogyasztói tudatosságra nevelés, hisz a pedagógiai programban kiemelt feladatként határozta meg a környezeti nevelést. Három éve elnyerte az ÖKO iskola címet. A környezettudatosságra nevelés nem csak a foglalkozásokon jelenik meg, törekszünk arra, hogy a környezeti kultúra erősítése a diákok hétköznapi életvitelében is jelen legyen. Immár harmadik éve rendezzük meg nagy sikerrel a megyei középiskolák kollégiumai számára az ÖKOLI 3 fordulós vetélkedőt – hangsúlyozta Dobrás Éva a BAMA beszámolója szerint.

Neked ajánljuk
Segítséget kapnak a klíma miatt szorongó izlandi diákok Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért az APPLiA-val Az EvolúciJÓ Játék! – workshop pedagógusoknak Klímaváltozási kerekasztal-beszélgetés a KÖVET Egyesülettel A felelős Gasztrohős bebizonyítja: az elviteles doboz is lehet fenntartható
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam