2021. december 2., Melinda, Vivien
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Prevenciós programok a Komárom-Esztergom megyei óvodákban

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal egészségfejlesztői harmadik éve vannak jelen Tatabánya és Komárom városának óvodáiban az egész nevelési évben zajló egészségfejlesztési programjukkal. 

A „Meseegészség” programsorozat a testképismeret fejlesztésével indul, ahol minden évben nagy sikert arat egy ember nagyságú sematikus baba, amelyben a gyerekek helyezhetik el a különböző külső és belső szerveket – számolt be az Orientpress.

A programsorozat a testképismeret fejlesztésével indul, de fontos szerepet kap a személyi higiéné kialakításának megtanulása, a helyes táplálkozás és mozgás, illetve szó esik a környezetvédelem fontosságáról is.

Az év folyamán hangsúlyt kap a közlekedés, melynek során szituációs kártyák segítségével beszélgetnek arról, mit kell tenni baleset esetén, hogyan lehet segítséget nyújtani. 

Fotó: skitterphoto.com

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kollégái negyedik tanéve vesznek részt Komárom városának egészségnevelési prevenciós programjában, a „Kincset ér”-ben. Az előző években az általános és középiskolákban tartottak prevenciós órákat, az idei nevelési évben már az óvodák foglalkozásaiban is részt vállaltak.

A tatabányai óvodákban kimunkált és kipróbált tematikát viszik végig az egészségfejlesztők Komáromban is, a helyes kézmosás, az egészséges táplálkozás, a környezetvédelem és a balesetvédelem témakörében.

Neked ajánljuk
Plakátkampány biztat fenntarthatóságra a budapesti metróban Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban Michael Shellenberger: Apokalipszis SOHA – A klímakatasztrófa elmarad? Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Lyon fenntarthatósági megfontolásokból betiltja a vendéglátóhelyek teraszainak fűtését
Tovább a forrásra: orientpress.hu
Vissza
Hírfolyam