2021. október 16., Gál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Paprika Jancsi már távolabb lát az orránál

Az óvodás korosztály érdeklődésének felkeltésére és akár a legkomolyabb témák befogadható és érzékletes bemutatására kínálnak varázslatos eszközöket a bábok. 

A „Paprika Jancsi és a messzelátó” című vásári bábjáték az óvodás és a kisiskolás korosztályt szólítja meg. Célja a környezetvédelem szempontjainak, értékeinek megismertetése.

A mesében megjelenő messzelátó másodlagos jelentést is hordoz: időben messzebbre kell lássunk az orrunknál, a mai cselekedeteink befolyásolják a holnapot.

A kis darab példákkal, követendő magatartásmintákkal mutat utat a környezettudatos életmód felé. A bábelőadás fejleszti a gyerekek verbális kifejezőkészséget, anyanyelvi kommunikációját, véleményalkotó és döntési képességét. 

Fotó: smartcommunities.eu

A bábjáték a Smart Communities projektkonzorcium „»Smart Communities« Virtual Education and Research and Development and Innovation Network in the Slovakian–Hungarian border region” című projektjének keretében, az Európai Unió támogatásával került kidolgozásra.

A motivációs bábjáték kurzuskönyve a Smart Communities weboldalán érhető el.

Neked ajánljuk
A klímaváltozás súlyosságát, de a lehetséges megoldásokat is megismerték az elnöki tanórát meghallgató diákok A felelős állattartás tanulható A fenntarthatóságról készített szemléletformáló filmsorozattal szólítja meg a legkisebbeket a Spar Ekkora felületet kellene befedni napelemmel, hogy fedezze az emberiség energiaigényét A közgazdasági szemléletnek át kell alakulnia
Tovább a forrásra: smartcommunities.eu
Vissza
Hírfolyam