2022. január 26., Paula, Vanda
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kőszegen táborozik az UNESCO

A Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) a Pannon Egyetemmel együttműködve, az UNESCO MOST támogatásával 2019. február 11. és 14. között neves külföldi előadók részvételével téli egyetemet tart Kőszegen.

Az előadás-sorozat központi témája a környezeti változások és az azokhoz köthető társadalmi folyamatok kapcsolata. Ezenfelül bemutatják az FTI nagy ívű, kulturálisörökség-menedzsmenten és a fenntarthatósági elveken alapuló tudományos projektjét, a KRAFT Társadalmi Innovációt.

A Kreatív város – fenntartható vidék (KRAFT) egy társadalmi innováción keresztül megvalósuló regionális program, amely szerint egy város és környéke fejlesztésének sikerét döntő mértékben meghatározza az egyének, valamint a gazdasági és társadalmi szereplők hatékony hálózatos együttműködése.

Ez a fajta együttműködés a helyi és regionális identitás ápolásával és erősítésével lehet teljes, amelynek záloga a kulturális örökség ehhez igazodó menedzsmentje. Így teremthető meg a személyes, ökológiai és társadalmi-gazdasági fenntarthatóság, ami a jövő záloga.

Kőszeg, Fő tér Fotó: Pan Peter/Wikimedia Commons

A rendezvényen elhangzó előadások során – mások mellett – szó esik például a fenntarthatóságról. A témáról az UNESCO indiai szakértője beszél majd, Augustin Nguh kameruni kutató pedig az Európából Afrikába irányuló önkéntes visszatérést, annak esélyeit, lehetőségét mutatja be. A részletes programot a rendezvény honlapján lehet megtalálni.

Neked ajánljuk
Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny 2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” Először a város határait vésték kőbe, most pedig betiltották a benzinkútnyitást Különleges medúzák lepték el az ausztrál partokat
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam