2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

PróbatÉtel – csapatépítés tudatos munkahelyeknek

A Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható étkezéssel foglalkozó csapatépítő kalandpályával rukkolt elő január végén. A PróbatÉtel névre keresztelt programon keresztül a munkatársak játékos, interaktív formában szerezhetnek információkat a tudatos, környezetbarát étkezéssel kapcsolatban.

A hatállomásos játék során a csoportok megtudhatják, melyik hulladékgyűjtőbe dobják a polisztirolt, a harisnyát vagy a szaloncukor csomagolását. Tesztelhetik, mennyire vannak tisztában azzal, melyik gyümölcsnek, zöldségnek mikor van épp szezonja, vagy hogy léteznek-e magyar „superfoodok”. A „Zöld sorskeréken” pedig egy-egy környezetbarát étkezéssel kapcsolatos tanácsot pörgethetnek ki, amelyet egy kihívásként a játék után beépíthetnek a mindennapjaikba.

Fotó: gasztrohos.blog.hu

Lehel Zsuzsanna, a játékok megalkotásáért felelős Gasztrohős-csapattag a Recitynek elmondta: „A munkahelyi közeg mindannyiunk számára fontos, sok időt töltünk napközben kollégáinkkal, sokszor együtt is étkezünk. A Gasztrohősnél gyakran találkozunk olyan visszajelzésekkel, hogy hiába szeretne valaki elindulni a „zöldülés” útján, a környezete (munkatársai, családja) nem támogatja őt ebben.

Éppen ezért hoztuk létre PróbatÉtel programunkat: célunk, hogy a fenntartható táplálkozás a kis munkahelyi közösségekben is bekerüljön a napi beszédtémák közé, és a közeg támogatóvá váljon.”

„Úgy gondolom, ez a szépen kidolgozott infotainment játék alkalmas arra, hogy elindítsa a közös gondolkodást. Kézzelfogható, egyszerű tippjeinkkel pedig könnyebb a gondolatokat cselekvésre váltani” – fogalmazott Lehel Zsuzsanna.

Fotó: Felelős Gasztrohős/facebook.com

A kétórás csapatépítő program során egy közös ráhangolódást követően a körülbelül 30 résztvevő kisebb csapatokban járja végig az állomásokat, majd egy közös értékeléssel, igény szerint pedig fenntartható ebéddel zárul a PróbatÉtel.

Bővebb információt a gasztrohos@gasztrohos.hu e-mail-címen kaphatnak az érdeklődő cégek.

Neked ajánljuk
Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt A világ országai közül elsőként Izrael betiltja az állati szőrmék kereskedelmét, de sok a kivétel Műanyaghulladékból mennyei desszertek?! Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Egy app, amellyel játszva tudatos fogyasztóvá válhat
Tovább a forrásra: recity.hu
Vissza
Hírfolyam