2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A soproni egyetemistákkal együtt mi is megtanulhatunk jól szelektálni

A Soproni Egyetem a „Zöld egyetem, felelős fiatalok” projekt keretében kukák beszerzésével és vetélkedők szervezésével tette egyszerűbbé a hulladékgyűjtést az intézményben. A projekt utolsó elemeként egy kiadványt készítettek, amely a tudatos szelektálásban nyújt segítséget.

Szívesen szelektálnánk a hulladékot, de nem tudjuk, mit hová dobjunk? Mi legyen az összetűzött papírokkal, amikben ott a fémkapocs? Bedobható-e a papírgyűjtőbe egy ugyanilyen papírköteg, ha lefűzős mappában, egy hosszú és vastagabb fémtüske tartja egyben? Műanyaghulladék-e a Hungarocell? Mi legyen az ablakos borítékkal, vagy az alufóliával?

Hova dobjam? Ez a kérdés merül fel a mindennapokban, mikor az ember ott áll a kuka előtt.

A Soproni Egyetem kiadványa erre a kérdésekre próbál válaszolni számos hétköznapi termék irányából közelítve a szelektálást. Emellett néhány képben bemutatja a szelektív hulladékkezelés folyamatát is, így láthatóvá válik, mi történik az általunk szelektíven válogatott szeméttel, és nem, nem öntik egybe, sőt (!) a megfelelően kezelt hulladék egy fenntartható világ hasznos alapanyaga lehet.

A kiadvány a Soproni Egyetem honlapjáról tölthető le.

Fotó: Marco Verch/flickr.com

„A Zöld egyetem, felelős fiatalok – a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a hulladékcsökkentés népszerűsítése és segítése” című projekt a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon valósult meg, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával és a Soproni Felsőoktatásért Alapítvány közreműködésével.

Neked ajánljuk
Átadták a Zöld Óvoda címeket Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak Több élelmiszer végzi a kukában, mint eddig gondoltuk Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép
Tovább a forrásra: uni-sopron.hu
Vissza
Hírfolyam