2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hazai egyetemisták fejleszthetik a jövő okosvárosait

A T-Systems és a Mathias Corvinus Collegium Smart City Challenge elnevezésű ötletversenyére 2019. február 23-ig várják a szervezők 3 fős hazai egyetemi csapatok nevezését a shared economy, a smart tömegközlekedés és az okos irodaházak témakörökben.

A verseny során a T-Systems szakértői mentorálják a csapatokat, a döntőben pedig a Design Terminál szakembereivel közösen véleményezik a legjobb ötleteket. A döntő 2019. március 23-án a T-Systems Telekommal közös székházában lesz, ahol egy valós város problémájára adnak okos megoldásokat az egyetemisták.

A versenyben győztes csapat a T-Systems elismeréseként részt vehet novemberben a barcelonai Smart City Expo World Congressen.

Az okosváros-megoldások olyan fejlesztések, amelyek élhetőbbé, komfortosabbá és gazdaságosabbá teszik a városok életét. 2018-ban jellemzően a közlekedésfejlesztés, a közvilágítás és a térfigyelő rendszerek voltak a legnépszerűbb okosváros-beruházások, hamarosan azonban olyan komplex rendszerek megvalósítása lesz kiemelt cél, mint például az integrált közlekedésirányítási rendszerek, az energiahatékonyság vagy a környezetvédelem szempontjait is érvényesítő fejlesztések.

Forrás: GameDayIroda/youtube.com

A piac óriási: az IDC piackutató cég előrejelzései szerint 2022-re az okosvárosokra fordított összeg világszinten eléri a 158 milliárd dollárt. Habár a technológia már rendelkezésre áll, az eredeti és új ötletek, az innovatív alkalmazások iránti igény egyre nagyobb. Éppen ezért egy-egy igazán eredeti ötletre alapuló megoldás könnyen talál utat a világpiacra.

A T-Systems Magyarország az innovációs partneri szerep mellett megbízható infrastruktúrát és komoly szakmai fejlesztési környezetet biztosít az okosváros-megoldásokhoz. Mindezeket támogatja a Deutsche Telekom (DT) által Budapesten létrehozott European Smart Solutions Center, mely hazánkból koordinálja a DT európai régiót érintő okosvárosprojektjeit.

A T-Systems és a Mathias Corvinus Collegium közös ötletversenyére jelentkezni a verseny weboldalán lehet.

Neked ajánljuk
Az újrahasznosítás, a műanyagkrízis és a vízszennyezés is beindította a fiatal innovátorok fantáziáját Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől A jegybank tovább dolgozik a „zöld” pénzügyi rendszer kiépüléséért Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam