2020. augusztus 5., Krisztina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Inspiráló jó gyakorlatok a hulladékcsökkentés jegyében

Ötleteket keres ahhoz, hogy milyen programok szervezésével tudná bevinni a „zöld” gondolatot az iskolába, a helyi közösségbe, a munkahelyére, az otthonába? A HuMusz nullahulladek weboldala éppen azért jött létre, hogy ehhez segítséget nyújtson. Filmek, cikkek, linkek, dokumentumok – mind egy helyen. A tartalom folyamatosan bővül. Segítsen Ön is!

„Teljes élet – nulla hulladék. Oldjuk meg maradék nélkül!” Ez a Humusz nullahulladékos oldalának fő üzenete. A Humusz szerint ugyanis a teljes élethez nincs szükség szemétre. Sokkal inkább belső fejlődésre, jól működő közösségekre, kreatív, tartalmas tevékenységekre.

A nullahulladek.hu oldal az olyan kezdeményezések, jó gyakorlatok gyűjtőhonlapja, amelyek valamilyen módon a fenti célok elérését szolgálják. A fókuszban ugyan a hulladékcsökkentés áll, de – mivel a hulladékprobléma nem oldható meg kizárólag a hulladékra koncentrálva – az összegyűjtött példák sok más témakört is érintenek.

Kisfilm készült többek között javítóműhelyekről, egy közösségi bicikliszerelő műhelyről, a várpalotai komposztprogramról, a nagykamarási biozöldség-termelő programról, a csereberebörzékről, valamint egy budapesti adományboltról is.

A cikkek között például pedagógusok beszámolóit olvashatjuk arról, hogyan szerveztek meg egy-egy zöld programot (pl. zöld diszkót, zöld karácsonyt) az iskolájukban. Megismerhetünk olyan szolgáltatásokat, amelyeket hazai vagy külföldi civil szervezetek működtetnek azért, hogy minél több tárgyat újra lehessen használni.

Biztató tabló – a hulladékcsökkentéssel kapcsolatos erőfeszítések az élet minden területén jelen vannak Fotó: humusz.hu/nullahulladek

A téma iránt érdeklődőknek hasznos lehet az oldal Eseménynaptára is. Ebben a Humusz olyan eseményeket tüntet fel, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a Nulla Hulladék témakörhöz. Az Eseménynaptár felöltését a Nulla Hulladék Hálózat tagjai segítik, ezért az ország minden tájáról kerülhetnek ide hírek.

Az oldalt a Humusz folyamatosan frissíti, és szívesen vesz minden tudósítást, információt olyan jó gyakorlatokról, amelyek illeszkednének a honlap tartalmához. A jó példákkal kapcsolatos információkat a megelozes(kukac)humusz.hu címre várják.

Neked ajánljuk
Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Óvatosan a bioműanyaggal! Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: avarosvedo.hu
Vissza
Hírfolyam