2020. augusztus 5., Krisztina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra energiakövetek kerestetnek

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal idén is várja azoknak a felsőoktatási intézményekben természettudományos tantárgyakat hallgató diákoknak a jelentkezését, akik szívesen tartanának rendhagyó tanórákat az energetika, a tudatos energiahasználat témakörében.

„A kiválasztott energiakövetek feladata az, hogy élvezetesen, játékosan hívják fel a jövő generációjának figyelmét az energiatakarékosság fontosságára, és megmutassák, hogyan gazdálkodhatnak az energiával úgy, hogy hosszú távon a Föld és a pénztárcájuk is jól járjon” – fogalmaz az energiakovetek.hu-n olvasható kiírás.

A pályázatra magyar felsőoktatási intézményben alap-, mester- vagy doktori képzésben részt vevő nappali és levelező tagozatos hallgatók jelentkezhetnek, elsősorban az alábbi szakokról: energetikai mérnök, fizika, fizikatanár, fizikus, geofizikus, környezettan, környezettan-tanár, környezettudomány, természetismeret–környezettan tanár.

Pályázni egy 45 perces, felső tagozatos általános iskolai vagy középiskolás korosztályra szabott tematikus tanóravázlattal lehet.

A MEKH felelősségi területeihez igazodva a tanórák javasolt témái:

  • az energiaellátás és az energiaforrások áttekintése;
  • energiatermelés, a háztartások energiaellátása;
  • a megújuló energia felhasználási lehetőségei;
  • a háztartás energiafelhasználásának csökkentése
  • az energia- és környezettudatos magatartás alapjai;
  • az energiatakarékos és környezetkímélő közlekedés lehetőségei;
  • energiatakarékos építkezés.

Alapvető elvárás, hogy a tanóra szerves részét képezze minimum egy, a tanóra témájához kapcsolódó látványos kísérlet, amely a nevelési-oktatási intézmények tűz- és munkavédelmi előírásainak megfelel.

A pályázattal kapcsolatos további információk és jelentkezés: www.energiakovetek.hu.
A pályázat beküldésének határideje: 2019. március 31.

Neked ajánljuk
Online tartalmakkal találhat utat a fiatalokhoz a környezet ügye Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Így segített a diákoknak a Schneider Electric Üzemanyag­cellákkal működtetné a szerver­centrumait a Microsoft Kampány indult a tömeges élelmiszer-pazarlás csökkentésére
Tovább a forrásra: pafi.hu
Vissza
Hírfolyam