2020. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra várja a gyerekeket az ÖKO-Sziget

Idén immár ötödik alkalommal várja az iskolásokat az ÖKO-Sziget, amelyet a víz világnapjához kapcsolódva március 21–22-én szervez meg Szigetmonostor Önkormányzata, az Ökológiai Művelődés Alapítvány, valamint az Outdoor Mission Kft.

Az 1993. évi Rio de Janeiró-i környezetvédelmi konferencia határozata, amely március 22-t a víz világnapjának nyilvánította, a tiszta víz fontosságára és sebezhetőségére szerette volna ráirányítani a figyelmet.

Hazánk viszonylag szerencsés földrajzi adottságokkal bír, így az iható édesvíz jelenléte természetes ténynek tűnik. Viszont ennek megvan az a veszélye, hogy amíg a hiányával nem szembesülünk, nem értékeljük kellőképpen az elérhető ivóvizet.

Az ÖKO-Sziget azzal tudja támogatni a vízzel kapcsolatos ismeretterjesztést, hogy alaptémaként minden évben a víz egyik meghatározó szerepét veszi górcső alá.

Rendezvény alaptémája mellé évről évre egy másik fenntarthatósági problémakört is fókuszba állítanak a szervezők. A 2019-es évben ez a téma az energiagazdálkodás. Az ÖKO-Sziget további céljai közé tartozik, hogy arra sarkallja a rendezvényen részt vevő diákokat, hogy gondolkodjanak, és nem a jelenleg jellemző lineáris síkon, hanem egy összefüggésrendszerben lássák a problémákat és azok megoldásait. A holisztikus gondolkodás az egyik kiútlehetőség a kialakult fenntarthatósági-környezeti-társadalmi problémából.

Fotó:  www.okomuvelodes.hu

A rendezők hangsúlyt helyeznek arra is, hogy az ismereteket minél kézzelfoghatóbban, egy időben akár több érzékszervre hatva jelenítsék meg, a mélyebb benyomás kialakítása és a tudás elmélyítése érdekében.

Tavaly több mint ezer diák és tanár látogatott ki a IV. ÖKO-Szigetre. Az érdeklődők 14 település 17 általános iskolájából érkeztek. A diákok a kötött programokon kívül minden eddiginél több, összesen 9 szakmai partner programjait, foglalkozásait látogathatták.

  • Időpont: 2019. március 21–22.
  • Helyszín: Szigetmonostor
  • További információk: szigetmonostor.hu, www.okomuvelodes.hu
Neked ajánljuk
Súlyos kérdések gyerekbarát megközelítésben – ez a Föld iskolája Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) Ausztráliában zokniba bújtatják a csatornákat Modern kerékpárút épül Zamárdi és Balatonszárszó között
Tovább a forrásra: piacesprofit.hu
Vissza
Hírfolyam