2019. július 22., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zöld Sziget Játszóház a környezetvédelemért

A Fenntartható Térségért Alapítvány Zöld Sziget Játszóházának célja, hogy már egészen fiatal korban felhívja a gyerekek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

A FETA elsőként a Szigligeti utcai oviban mutatta be a játékokat. Az intézmény örült a lehetőségnek, mert az óvoda a pedagógiai programjába is beépítette a környezetvédelmet.

Az óvodások különböző játékokon keresztül ismerkedtek meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, a tojáshéjat például komposztálással hasznosították újra.

A Fenntartható Térségért Alapítvány célja az, hogy a gyerekek játszva tanuljanak a környezetvédelemről: ezek a játékok részben egyedi fejlesztés eredményei, helyi kézművesek által előállított termékek, amelyeket a szervezet önkéntesei és tagjai találtak ki.

Zöld Sziget Játszóház és Interaktív Tér Fotó: Fenntartható Térségért Alapítvány – FETA/facebook.com

A kezdeményezés célja, hogy a gyerekek játékosan, mókásan ismerhessék meg azt, milyen lehetőségeik vannak a mindennapokban a hulladékok szelektív gyűjtésére – nyilatkozta Gyebnár Péter, a Fenntartható Térségért Alapítvány elnöke a Behirnek.

A Zöld Sziget Játszóház Békés megyében egyedülálló. A szervezet elnöke elmondta: szeretnék megmutatni a környéken élőknek, hogy milyen lehetőségek rejlenek a környezettudatos szemléletformálásban.

Neked ajánljuk
Fiúról apára! Tanuljunk a folyóktól, tanuljunk egymástól A bárányok sem hallgatnak a zöld csomagolóipar fejlődéséről 644 kilométeres hatótávval érkezhet a Cadillac villany-SUV-je Ámulatba ejtő ékszerek számítógép-alkatrészekből
Tovább a forrásra: behir.hu
Vissza
Hírfolyam