2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A könyv- és a környezetszeretet olykor kéz a kézben jár

Dél-Olaszországban biztosan, ahol egy különleges kezdeményezés keretében a gyerekek újrahasznosítható hulladékot cserélhetnek könyvekre.

Michele Gentile, aki egy Salerno közeli kisvárosban, Pollában vezeti Ex Libris Cafe névre hallgató könyvkereskedését, a CNN-nek elmondta: mindig is fontosnak tartotta, hogy a gyerekekkel megszerettesse az olvasást, ugyanakkor a környezeti problémák sem hagyták nyugodni.

„Az a célom, hogy a könyvek iránti szenvedély olyan emberekhez is eljuthasson, akik ritkán olvasnak;
és emellett a környezet állapotán is javítsak.”

Az akcióban felajánlott könyvek a Magyarországon is ismerős adj egy kávét ajándékba akcióhoz hasonló módon, vásárlói felajánlásokból származnak.

A kezdeményezés keretében már nem csak helyi iskolák és gyerekek cseréltek 1-1 műanyag palackot és alumínium italosdobozt könyvre – Észak-Olaszországból is érkeztek megkeresések. Michele Gentile abban bízik, hogy ötlete akár egy országos mozgalom alapjául is szolgálhat.

Neked ajánljuk
Egyre több óvoda zöldül be az országban Zöld jeles napok népmesei keretbe fonva Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak A Coca-Cola új, mini üdítős palackját nem nézik jó szemmel a környezetvédők Latin-Amerikában hódít az elektronikus zenébe szőtt természet
Tovább a forrásra: cnn.com
Vissza
Hírfolyam