2019. szeptember 15., Enikő, Melitta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A könyv- és a környezetszeretet olykor kéz a kézben jár

Dél-Olaszországban biztosan, ahol egy különleges kezdeményezés keretében a gyerekek újrahasznosítható hulladékot cserélhetnek könyvekre.

Michele Gentile, aki egy Salerno közeli kisvárosban, Pollában vezeti Ex Libris Cafe névre hallgató könyvkereskedését, a CNN-nek elmondta: mindig is fontosnak tartotta, hogy a gyerekekkel megszerettesse az olvasást, ugyanakkor a környezeti problémák sem hagyták nyugodni.

„Az a célom, hogy a könyvek iránti szenvedély olyan emberekhez is eljuthasson, akik ritkán olvasnak;
és emellett a környezet állapotán is javítsak.”

Az akcióban felajánlott könyvek a Magyarországon is ismerős adj egy kávét ajándékba akcióhoz hasonló módon, vásárlói felajánlásokból származnak.

A kezdeményezés keretében már nem csak helyi iskolák és gyerekek cseréltek 1-1 műanyag palackot és alumínium italosdobozt könyvre – Észak-Olaszországból is érkeztek megkeresések. Michele Gentile abban bízik, hogy ötlete akár egy országos mozgalom alapjául is szolgálhat.

Neked ajánljuk
Zöldebb ovit, zöldebb sulit Idén is vár minden diákot a Világ legnagyobb tanórája Tanuljunk a természettől! David Gilmour: Gitáraukcióval a klímaváltozás ellen Feltalálták a szolármotort
Tovább a forrásra: cnn.com
Vissza
Hírfolyam