2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tudatos Tavasz a Jövő Öko Nemzedékéért!

A JÖN Alapítvány új kampányt indít a klímabarát életvitel népszerűsítésére. 

Tavasszal a megújulás, a természet ébredése jegyében egy különböző életkori csoportokat megcélzó kampánysorozatot indít a JÖN, különös hangsúlyt helyezve az Európa-szerte egyre tudatosabbá váló fiatalok jövőképének alakítására.

A tavaszi kampány elemeként a hulladékcsökkentés mellett az energiafelhasználás csökkentésére, a kertészkedés és faültetések fontosságára, illetve a klímaproblémákra hívja fel a figyelmet a JÖN.

A kertészkedés kikapcsol

A kertészkedésről szóló kampány során népszerűsíteni fogják az otthoni zöldség- és gyümölcstermesztést, az egészséges életmódot, a faültetést, valamint a komposztálást.

Az elektromos és elektronikai eszközök tudatos használatával hozzájárulhatunk a klímaváltozás hatásainak csökkentéséhez. A kampány során figyelemfelkeltő cikkek, praktikus tanácsok, kihívások segítik a fogyasztási szokások tudatosítását, az energiahasználat csökkentését.

Fotó: jonalapitvany.hu

Csomagolásmentes május

A JÖN Alapítvány és a Háztartásom Hulladék Nélkül háziasszonya, Tóth Andi 2019-ben is meghirdeti a Csomagolásmentes májust, amelynek jelszava: vásárolj hulladék nélkül!

Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását.

A csomagolásmentes május eseményhez kapcsolódóan szemléletformáló cikkek és figyelemfelkeltő videók segítségével tippeket kapunk a hulladék nélküli vásárláshoz, sor kerül egy csomagolásmentes flashmobra, a közösségi médiában pedig a #hulladéknélkül, #csomagolásmentes hashtagek segítségével találhatunk és tölthetünk fel a kampányhoz kapcsolódó anyagokat.

A figyelemfelkeltő eseményhez bárki csatlakozhat: „A vásárlásod után készíts egy képet vásárlásod hulladék nélküli tevékenységéről, bemutatva ezzel, hogy bárki képes hulladék nélkül vásárolni” – buzdít a JÖN Alapítvány.

Neked ajánljuk
Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét A BKK is változatos programokkal vett részt a fenntarthatósági témahéten Mekkora gazdasági lemondással járna a hatékonyabb klímavédelem? Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája?
Tovább a forrásra: jonalapitvany.hu
Vissza
Hírfolyam