2020. szeptember 29., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új kihívás a hulladékhasznosítás világnapjára

A Bureau of International Recycling (BIR), amely a hulladékhasznosító ipart világszinten képviselő szervezet, 2019-ben is szeretné, hogy március 18-án kiemelt figyelmet kapjon a hulladékhasznosítás.

Az idei kampány legelsősorban a gyerekeket és a fiatalokat szólítja meg. A BIR arra kéri a hulladékhasznosító vállalatokat, hogy szemléletformáló akciókkal, nyílt napokkal csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A kezdeményezés hosszú távú célja, hogy a hulladékhasznosítás világnapját az ENSZ is ismerje el hivatalos világnapként – írja a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége.

A világnap felvezetéseként az eseményt szervező alapítvány (Global Recycling Foundation [GRF]) a jegesvödör-kihívás mintájára egy játékra invitál mindenkit: gyerekeket, felnőtteket, sportolókat és más hírességeket egyaránt.

Fotó: www.globalrecyclingday.com 

A #RecyclingGoals kihívás lépései:

  • Keress egy futballpályát és egy kaput!
  • Keress hulladékot a környéken! Rögzíts egy szelektív hulladékgyűjtő edényt a kapu egyik felső sarkába (de az sem baj, ha ez nem sikerül)!
  • Indítsd el a videófelvételt!
  • Tegyél egy hulladékhasznosítással kapcsolatos fogadalmat, és hívj ki valaki mást is arra, hogy részt vegyen a játékban és fogadalmat tegyen! (Például: „Mostantól szelektíven gyűjtöm a műanyag italospalackokat! Kihívom Kovács Jánost arra, hogy részt vegyen a játékban, és fogadalmat tegyen!”)
  • Lőj kapura a hulladékkal! Célozz a szelektív hulladékgyűjtő edényre (vagy ha nincs, akkor egyszerűen az egyik felső sarokra)! Akár teniszütőt vagy hokiütőt is használhatsz.
  • Oszd meg a videót a közösségi oldalakon a következő formában: #RecyclingGoals (Twitter: @GlbRecyclingDay, Instagram: @globalrecyclingday,

    Facebook: @globalrecyclingday, Linkedin: @Global Recycling Day)

A hulladékhasznosítás világnapjáról további információk érhetők el angol nyelven a www.globalrecyclingday.com weboldalon.

Neked ajánljuk
Csatornaillemtan óvodásoknak és iskolásoknak Csatornaillemtan óvodásoknak és iskolásoknak Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen Brüsszeli vita az agrárium miatt a klímastratégia kapcsán Óriási delfinmentés történt Ausztráliától délre (videókkal)
Tovább a forrásra: hosz.org
Vissza
Hírfolyam