2020. február 19., Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyünk bogarasak!

Az „Ízeltlábúak varázslatos világa” című, óvodások és 1–12. osztályos diákok számára (differenciáltan) szervezett élménypedagógiai foglalkozások kettős célja az ismeretterjesztés és az érzékenyítés.

A „Bogaras vagyok” élménypedagógiai foglalkozások, rendhagyó biológiaórák, interaktív gyermek- és családi programok megvalósítását vállalja középiskolák, óvodák, táborok, erdei iskolák, önkormányzatok és egyéb intézmények számára különleges kiállítási anyaggal és élő trópusi állatokkal.

A gyerekek életkori sajátosságaihoz igazított foglalkozások egy interaktív előadással kezdődnek, amely során az elhangzottak modellek, preparátumok és élő állatok segítségével szemléltetésre is kerülnek. A foglalkozás másik részében a kiállítás megtekintésére, további beszélgetésre, illetve élő állatok kézbevételére van lehetőség. Az ismertető szövege kiemeli:

„Egyértelműen azt tapasztaljuk, hogy programunk során nyitottabbá válnak a résztvevők az ízeltlábúak felé, és olyanok is kézbe veszik állatainkat, akik az elején még tartottak tőlük.”

Fotó: Bogaras vagyok/facebook.com

Az országban egyedülálló foglalkozásokon évente körülbelül 5-6 ezren vesznek részt. Elsősorban iskolákba és óvodákba kapnak meghívást, de rendszeresen szerveznek programokat táborokban, illetve különböző kulturális intézményekben és települési rendezvényeken is. Az érdeklődők a választható programokról, árakról és feltételekről részletes információkat találnak a www.bogarasvagyok.hu weboldalon.

Neked ajánljuk
Fiatalok Az Európai Erdőkben 2020 Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak Szerintem… Fiatalok egy zöldebb jövőért az APPLiA-val 2030-ig 90 százalékban karbonmentes lehet a hazai áramtermelés Fenntartható fejlődési célok gyerekszemmel – Gondolkozz el rajta, beszélj róla, tegyél érte!
Tovább a forrásra: bogarasvagyok.hu
Vissza
Hírfolyam