2019. március 21., Benedek
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Legyünk bogarasak!

Az „Ízeltlábúak varázslatos világa” című, óvodások és 1–12. osztályos diákok számára (differenciáltan) szervezett élménypedagógiai foglalkozások kettős célja az ismeretterjesztés és az érzékenyítés.

A „Bogaras vagyok” élménypedagógiai foglalkozások, rendhagyó biológiaórák, interaktív gyermek- és családi programok megvalósítását vállalja középiskolák, óvodák, táborok, erdei iskolák, önkormányzatok és egyéb intézmények számára különleges kiállítási anyaggal és élő trópusi állatokkal.

A gyerekek életkori sajátosságaihoz igazított foglalkozások egy interaktív előadással kezdődnek, amely során az elhangzottak modellek, preparátumok és élő állatok segítségével szemléltetésre is kerülnek. A foglalkozás másik részében a kiállítás megtekintésére, további beszélgetésre, illetve élő állatok kézbevételére van lehetőség. Az ismertető szövege kiemeli:

„Egyértelműen azt tapasztaljuk, hogy programunk során nyitottabbá válnak a résztvevők az ízeltlábúak felé, és olyanok is kézbe veszik állatainkat, akik az elején még tartottak tőlük.”

Fotó: Bogaras vagyok/facebook.com

Az országban egyedülálló foglalkozásokon évente körülbelül 5-6 ezren vesznek részt. Elsősorban iskolákba és óvodákba kapnak meghívást, de rendszeresen szerveznek programokat táborokban, illetve különböző kulturális intézményekben és települési rendezvényeken is. Az érdeklődők a választható programokról, árakról és feltételekről részletes információkat találnak a www.bogarasvagyok.hu weboldalon.

Neked ajánljuk
Új kihívás a hulladékhasznosítás világnapjára Elkezdődött a fenntarthatósági témahét Áder: szakítani kell a „használd és dobd el” kultúrával Üzemanyag a tengerből Átfogó programmal készül a kormány a szemetelés visszaszorítása érdekében
Tovább a forrásra: bogarasvagyok.hu
Vissza
Hírfolyam