2019. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be

A Pécsi Tudományegyetemen tartottak konferenciát a környezettudatos felsőoktatási intézmények. A mozgalomhoz csatlakozott campusok képviselői a fenntartható gazdálkodásra vonatkozó legjobb gyakorlatokról, új megközelítésekről számoltak be.

A Pécsi Tudományegyetem a hazai campusok közül elsőként csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz. Ennek célja, hogy összegyűjtse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A felsőoktatási intézményeknek ebből a szempontból nemcsak fizikai, de a szemléletformálás terén is vannak lehetőségei.

„Az egyetemek ilyen szempontból komoly ingatlanállomány felett is rendelkeznek, illetve közvetett módon hatásuk van arra is, hogy a következő generáció milyen fenntarthatósági szemlélettel és tudással vág neki az életnek”

– mondta Mezősi Balázs, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft. operatív igazgatója. A Pécsi Tudományegyetem rektora szerint fontos az is, hogy az intézmény a diákok, az oktatók és a dolgozók számára kellemes zöld környezetet alakítson ki.

Fotó: Csörföly Dániel/Wikimedia Commons

A pécsi konferenciára eljött és a kezdeményezés mellé állt több egyetem is. Képviselőik arról számoltak be, milyen eredményeket értek eddig el.

Neked ajánljuk
Új állandó tárlat az esztergomi Duna Múzeumban Játékos fenntarthatóság Felmérik az iskolák beltéri levegőjének minőségét A vizesélőhelyek védelmére indítottak közös programot magyarországi és vajdasági kutatók Az amerikai hadsereg több káros anyagot termel egy évben, mint egész Portugália
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam