2019. április 23., Béla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fenntartható gazdálkodás gyakorlatairól számoltak be

A Pécsi Tudományegyetemen tartottak konferenciát a környezettudatos felsőoktatási intézmények. A mozgalomhoz csatlakozott campusok képviselői a fenntartható gazdálkodásra vonatkozó legjobb gyakorlatokról, új megközelítésekről számoltak be.

A Pécsi Tudományegyetem a hazai campusok közül elsőként csatlakozott a Virtuális Erőmű Programhoz. Ennek célja, hogy összegyűjtse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A felsőoktatási intézményeknek ebből a szempontból nemcsak fizikai, de a szemléletformálás terén is vannak lehetőségei.

„Az egyetemek ilyen szempontból komoly ingatlanállomány felett is rendelkeznek, illetve közvetett módon hatásuk van arra is, hogy a következő generáció milyen fenntarthatósági szemlélettel és tudással vág neki az életnek”

– mondta Mezősi Balázs, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nkft. operatív igazgatója. A Pécsi Tudományegyetem rektora szerint fontos az is, hogy az intézmény a diákok, az oktatók és a dolgozók számára kellemes zöld környezetet alakítson ki.

Fotó: Csörföly Dániel/Wikimedia Commons

A pécsi konferenciára eljött és a kezdeményezés mellé állt több egyetem is. Képviselőik arról számoltak be, milyen eredményeket értek eddig el.

Neked ajánljuk
Az utazó planetáriumtól az Ipolytarnóci Ősmaradványokig – jön a digitális témahét Fenntarthatóságról, óvodásoknak A Hupikék Törpikék a tengerek védelmében Faölelési rekord született az erdők világnapján Porzanak a hazai szikes-tavak
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam