2021. január 22., Artúr, Vince
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkezdődött a fenntarthatósági témahét

A Parlamentben megtartott hétfői nyitórendezvényen Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára elmondta: idén mintegy 1500 intézmény kapcsolódik be, kétszer annyi, mint négy évvel ezelőtt, és 300 ezer diák vesz részt a programokon, ötször annyi, mint az első témahéten.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy a témahét idején megrendezett TeSzedd! szemétgyűjtési akció során a diákok a gyakorlatban is tapasztalhatják, milyen környezetkárosító hatásuk van az eldobált hulladékoknak.

A március 18–22. között megrendezett programsorozat kiemelt témája a közlekedés, a víz és a fenntarthatósági törekvések, célja pedig a fenntarthatóság üzenetének széles körű terjesztése iskolai keretek között. A témahét fővédnöke a köztársasági elnök.

Rétvári Bence hangsúlyozta: az oktatás 21. századi módja, hogy a lexikális tudáson túl az ismereteket készségszinten is elsajátítják a tanulók az iskolában. Példaként említette a Fenntarthatósági Témahét mellett a digitális témahetet, valamint a Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahetet.

Rétvári Bence a fenntarthatósági témahét nyitórendezvényén 
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy olyan kormányzati akciók, iskolai és iskolán kívüli, nem megszokott tanulási lehetőségek nyíltak meg, amelyek hozzájárulnak a fiatalok szemléletformálásához és felelős gondolkodásához. Rétvári Bence megköszönte a programokba bekapcsolódó pedagógusoknak, hogy a tanórai keretekből kilépve innovatív hozzáállással segítik a diákok ismeretszerzését – számolt be az MTI.

Neked ajánljuk
Klímaadaptációs szakemberek képzésének elindítását tervezi a Miskolci Egyetem A kisiskolások online szabadulószobában ismerkedhetnek a beporzók világával Napelemes távirányító a Samsungtól Dánia mesterséges energiaszigetet épít A kibocsátás csökkentésével gyorsabban eredményt érhetünk, mint eddig gondoltuk
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam