2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Új kalauz az erdők rejtelmeihez

Az erdők világnapján a FAO két oktatási projekt indítását jelentette be, amelyek célja a gyermekek és fiatalok körében növelni az erdők fenntartható használatával és megőrzésével kapcsolatos tudatosságot.

„Lényeges, hogy a gyermekek korán megismerkedjenek az erdőkkel. Az erdők hozzájárulnak a levegő, talaj, víz és az emberek egészségének megőrzéséhez. És nagyon fontos szerepet játszanak az olyan hatalmas kihívások esetében is a megoldáskeresésben, mint a klímaváltozás vagy az éhínségek” – idézi José Graziano da Silva, a FAO főigazgatójának szavait a Transindex.

Jelenleg az erdőkről sok esetben nem megfelelő módon oktatják a gyerekeket, kevés iskola tananyagában szerepelnek az erdőkkel kapcsolatos, átfogó ismeretek, és egyre kevesebb fiatal választja az egyetemi oktatásban az erdészetet. Az erdőkről szóló tananyagokban ugyanakkor gyakran figyelmen kívül hagyják az erdők mint ökoszisztémák multifunkcionális szerepét.

A FAO és partnerei ezért olyan oktatási modulokat dolgoznak ki, amelyek a fenntartható erdőgazdálkodás naprakész elveivel és gyakorlatával ismertetik meg a pedagógusokat és a diákokat egyaránt.

A két projektet Németország finanszírozza több mint 2 millió amerikai dollárral. Az első körben Tanzániában és a Fülöp-szigeteken megvalósuló oktatási program eredményeként megszülető tananyag a későbbiekben egy világszerte elérhető tematikus oktatási portál alapjául szolgál majd.

Fotó: www.fao.org
Neked ajánljuk
Mesés ösvények vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönöz a nemzetközi diákverseny Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját Hamarosan babot is termeszthetünk a Holdon és a Marson Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében
Tovább a forrásra: transindex.ro
Vissza
Hírfolyam