2019. november 12., Jónás, Renátó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

11 éve hívja EnergiaKalandra az E.ON a gyermekeket

A vállalat 2008-ban indította útjára az EnergiaKaland elnevezésű nagyszabású virtuális tanulási programját, amelynek célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában, és a gyerekeknek az energiával kapcsolatos tudásuk bővítésében, kompetenciáik fejlesztésében.

Az EnergiaKaland számos lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek megismerjék környezetük energetikai vonatkozásait, és hozzájáruljanak energiatudatossá alakításához. Az Oktatási Minisztérium szakértőivel közösen kialakított program és a kapcsolódó internetes portál 5-től 18 éves korig kínál a diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot.

A közös cél, hogy a fenntartható fejlődés szempontjainak megfelelően az energiatudatosság, az energiabiztonság és az energiatakarékosság terén átfogó oktatási anyagok álljanak a magyar iskolák rendelkezésére.

2011-ben elindult az óvodásoknak szóló játékos tananyag, az EnergiaKuckó is. Az EnergiaKaland tananyagai és feladatai az óvodai nevelés országos alapprogramjával és a Nemzeti Alaptanterv követelményeinek megfelelően, az egységes természet-tudományos tanítás alapelveivel összhangban készültek és készülnek a jövőben is.

Fotó: www.energiakaland.hu

Az ingyenes program elérhető az interneten (www.energiakaland.hu), a pedagógusok és óvodapedagógusok számára készült tananyagok letöltehetők, illetve printelt modulok formájában megrendelhetők a honlapon keresztül. Az óvodapedagógusok munkáját a tanári kézikönyv és a feladatlapok mellett a „Kalandos történetek Energiaországból” című mesekönyv is segíti.

Az elmúlt 11 év alatt a vállalat példamutató szemléletformáló programja számos sikert könyvelhetett el. Önkénteseik 240 Oktatási Intézményben tartottak EnergiaKaland-órát  több ezer gyereket elérve, 1600 pedagógus rendelte meg a honlapról elérhető oktatási anyagokat, az EnergiaKaland Facebook-közössége pedig mára 1500 főt számlál.
A program keretében rendszeresen szerveznek képzéseket óvoda- és iskolapedagógusok, illetve óvó és tanító szakos hallgatók számára is.

Neked ajánljuk
Egyetemi hallgatók pályázhatnak klímavédelmi programokra Magyar diákok nyerték a fenntartható innovációról szóló verseny fődíját Áder János: a fiatalok szeretnék Magyarországot olyannak megőrizni, amilyennek nagyszüleik láthatták Férfi meddőség: segíthet a paradicsom? Elkészült hazánk ökoszisztéma-alaptérképe
Forrás: Élő Bolygónk
Vissza
Hírfolyam