2021. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy hét, amikor minden a fenntarthatóságról szólt

A szakemberek álláspontja egyértelműen az, hogy a fenntarthatóság üzenetét a pedagógusokon és a diákokon keresztül lehet hatékonyan közvetíteni az egész társadalom felé. Ezért 2019. március 18–22. között megnyíltak az iskolák kapui a fenntarthatóságért elkötelezett szakemberek előtt.

Vállalatok és intézmények magas rangú vezetői önkéntesként, a különböző korcsoportok számára kidolgozott óratervek figyelembevételével tartották meg az órákat a közlekedés, a víz és a fenntarthatóság témakörében – írja az Origo.

Kedden Áder János a Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium diákjainak tartott rendhagyó tanórát, amelynek középpontjában a világ hulladékproblémája és a körkörös gazdaságban rejlő lehetőségek álltak.

Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára Budakeszin, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumban Fenntarthatóság – közös jövőnk címmel a 9–12 éves korosztály számára tartott órát.

A MÁV Zrt. is kapcsolódott a programhoz: a vállalatcsoport vezetői és az egyes szakterületeken dolgozó munkatársak 25 helyszínen tartottak különleges tanórát, amelyek keretében bemutatták a diákoknak a vasúttársaság mindennapjait.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója március 21-én Egerben
150 hetedik és nyolcadik évfolyamos tanulónak tartott előadást a vasút és a fenntarthatóság kapcsolódásairól. Emellett 8 vasúti telephelyen 11 iskolai csoport üzemlátogatás keretében leshetett be a kulisszák mögé: Celldömölkön, Debrecenben, Kiskunhalason, Nagykanizsán, Miskolcon, Pécsett, Záhonyban és Zalaegerszegen.

A HungaroControl Zrt. és a Budapesti Közlekedési Vállalat is üzemlátogatással kapcsolódott be a fenntarthatósági témahét programjába.

Neked ajánljuk
Mit gondolnak a gyerekek a klímaváltozásról? Új oktatóanyag mutatja be, mennyi mindent tanulhatunk a természettől Rangos fenntarthatósági díj döntősei között a Széchenyi István Egyetem Masszív olvadás Grönlandon Az élelmiszerek ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében fogott össze a WWF és a Tesco
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam