2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A csobogó víz őrzői

Jó hírünk van azoknak a gyerekeknek és tanároknak, akik megszerették Forgó Morgót és Körforgó Morgót, az energiatakarékosság és a körkörös gazdaság minden csínját-bínját ismerő, szeretni való mesefigurákat.

Új szereplőkkel gazdagodott az Applia Magyarország szemléletformáló programja. Mészáros Fanni, a „Forgó Morgó – A tengeren” és a „Körforgó Morgó – Az új barát” című mesekönyvek szerzője a felelős energiafogyasztás és a körkörös gazdaság után most a tudatos vízhasználat titkaiba avatja be a gyerekeket színes, fordulatos és tanulságos történetei segítségével.

Csobogát és Csobogáta, a két cserfes vízóra minden elgondolkoztató ténynek, lényeges információnak és praktikus tippnek a birtokában van, ami a vízzel kapcsolatban gyereket (és felnőttet) érdekelhet – és ki is fecsegik őket.

A Csobogát – Lehetséges? című mesekönyvet a korábbiakhoz hasonlóan szintén a gyerekek pályázataiból készült illusztrációk díszítik. A kötet március 9-én, az alkotópályázat ünnepélyes díjátadója keretében került bemutatásra. Csobogát és Csobogáta további izgalmas, hasznos információkkal teletűzdelt „vizes” történetei elérhetők a víz világnapja alkalmából útjára indított csobogat.hu weboldalon.

Mészáros Fanni a Csobogát – Lehetséges? című mesekönyv bemutatóján Fotó: Mészáros Fanni

Szerkesztőségünk érdeklődésére Mészáros Fanni elmondta: a hazai elektronikaikészülék-gyártókat tömörítő Applia Magyarország Egyesülés szemléletformáló tevékenységében az energiatakarékosság mellett a felelős vízhasználat, a víztakarékos háztartási gépek jelentősége mindig is fontos szerepet kapott.

Innen vette az ötletet, hogy az energiatakarékosság kérdését képviselő Forgó Morgó és a körforgásos gazdasággal foglalkozó Körforgó Morgó mellett a víz ügye is saját szószólót kapjon. 

Ugyanakkor Csobogát és Csobogáta történetei is túlmutatnak a víztakarékos háztartás kérdésein, a vízzel kapcsolatos problémákat és összefüggéseket a kisiskolások számára is befogadható, érzékletes formában mutatják meg.

Mészáros Fanni óvodák, iskolák és táborok meghívására rendszeresen tart kreatív foglalkozásokat a fenntarthatósággal kapcsolatos témákban, ezeken a jövőben Forgó Morgó és Körforgó mellett a felelős vízhasználatot hirdető Csobogát és Csobogáta is szerephez juthat majd.

Csobogát és Csobogáta vízről szóló történetei elérhetők a csobogat.hu oldalon.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: csobogat.hu
Vissza
Hírfolyam