2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így váltak a diákok KörnyezetBarátokká!

2019 januárjában Budapest 70 csapatának 350 általános iskolás diákja döntött úgy, hogy belevág a Magyar Természetvédők Szövetsége „KörnyezetBarátok” elnevezésű vetélkedőjébe, amelynek döntőjét 2019. március 29-én rendezték a három legjobb csapat részvételével.

A „KörnyezetBarátok” környezeti nevelési iskolai vetélkedő során egy izgalmas történet szereplőivé és alakítóivá váltak a diákok. Így jutottak információhoz a hulladékmegelőzés és hulladékgazdálkodás jelentőségéről, a szelektív gyűjtés, újrahasználat és újrahasznosítás összefüggéseiről – írja a Greenfo.

A verseny során rengeteg ötletes és igényes kivitelezésű plakát és ötletgyűjtemény született.

„Fő célunk az volt, hogy a diákok játékos formában ugyan, de megismerjék a hulladékok összetett problémakörét és azt, hogy maguk hogyan járulhatnak hozzá ezen probléma mérsékléséhez”

– foglalta össze Kis Klára, a Magyar Természetvédők Szövetségének programfelelőse.

Fotó: Magyar Természetvédők Szövetsége – Föld Barátai Magyarország/facebook.com

A Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. A „KörnyezetBarátok” vetélkedő is ennek hagyományaira épült. A vetélkedő és a háziverseny az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával valósult meg.

Eredmények:

  • 1. helyezett: Ökológusok csapat – Újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola
  • 2. helyezett: Minions – Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium
  • 3. helyezett: Szenzációs Ötös – Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium
Neked ajánljuk
Átadták a Zöld Óvoda címeket Idén is meghirdeti pályázatát a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal Mi fán terem az erdő? – erdőismereti vetélkedő középiskolásoknak Klímakatasztrófára figyelmeztet a JP Morgan Méltatlanul bánunk a szerves hulladékkal
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam