2019. szeptember 18., Diána
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Két magyar egyetem a legfenntarthatóbbak között

Az ENSZ fenntartható fejlődési céljain alapuló, 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó rang­sorba (The University Impact Rankings 2019) összesen két hazai felsőoktatási intézmény került be.

A világ 200 legjobb egyeteme közé került a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education legújabb, most először elkészített rangsorában, amely társadalmi és gazdasági hatásuk alapján állítja sorba a felsőoktatási intézményeket – adta hírül a Pénzcentrum.

A most először elkészített rangsor az ENSZ úgynevezett Fenntartható Fejlődési Céljait veszi alapul.

Összesen 17 ilyen célt nevezett meg az ENSZ 2015-ben, a Semmelweis Egyetem ezek közül a következő három területen teljesít kiemelkedően a most publikált rangsor szerint: egészség és jóllét; ipar, innováció és infrastruktúra; tisztességes munka és gazdasági növekedés.

Fotó: D. Kiss Balázs/Wikimedia Commons

A Semmelweis Egyetem a 101–200. helyen végzett a 76 ország több mint 450 egyetemét tartalmazó listán, amelyre Magyarországról a Szegedi Tudományegyetem került még fel ugyanezt a helyezési kategóriát elérve. A dobogós helyeken egy új-zélandi és két kanadai egyetem végzett.

Neked ajánljuk
Zöldebb ovit, zöldebb sulit Idén is vár minden diákot a Világ legnagyobb tanórája Megkezdődött az Ifjú Kócsagőr Program országos döntője Norvégiában már rég rájöttek, hogyan kellene védekezni a tömegturizmus ellen Egy új innováció véget vethet a kávékapszulák rossz hírének
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam