2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Diákok a természetvédelemért

Az Ifjú Kócsagőr Program fennállása óta egyre népszerűbb a természet iránt elkötelezett diákok körében.

2019-ben 7. alkalommal nyílik az érdeklődő diákok és hallgatók számára a lehetőség, hogy megismerhessék a hazánkban is egyre sürgetőbb, aktív természetvédelmi lehetőségeket és a természetvédelmi őrök munkáját.

A Prizma Kreatív PR-díjas programra a szervezők idén is várják azon 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akik nemcsak megismerni szeretnék a magyar természetvédelmet, de tenni is akarnak annak megóvásáért.

A 2019-es programba március 22-étől, a víz napjától, április 22-ig, a Föld napjáig lehet jelentkezni a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül.

A programban részt vevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el 2 hetes szakmai gyakorlatot.

A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerhessék 2019 Matula és Tutajos díját, illetve az ötnapos külföldi tanulmányutat Európa egyik legszebb nemzeti parkjába.

Fotó: Pellinger Attila/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: ferto-hansag.hu
Vissza
Hírfolyam