2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Fenntarthatósági Témahét nagykövete Varga Attila

A Fenntarthatósági Témahét szervezője, a PontVelem Nonprofit Kft. 2018 óta Zöld Tündér-díjjal jutalmazza a témahét szakmai támogatóit, partnereit, illetve a legaktívabb iskolákat és diákokat is. Idén a Zöld Tündér-díjnak a Fenntarthatósági Témahét nagykövete címét Varga Attila, az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet tudományos munkatársa kapta meg.

Varga Attila az első Fenntarthatósági Témahét óta segíti a rendezvény magas szintű szakmai minőségének fenntartását, személyén keresztül eddig közel 1000 pedagógus ismerte meg a fenntarthatóság fogalmát, hozzávetőlegesen 500 ZöldOKos Kupa feladat megfogalmazásában vett részt és központvezetőként ő koordinálta az eddig elkészült 50 óravázlat és mintaprojekt szakmai jóváhagyását – derül ki az OFI oldalán megjelent interjúból.

Varga Attila elmondta: nagy öröm számára, hogy a program részese lehet, mert a Fenntarthatósági Témahéttel sikerült valami olyasmit létrehozni a kormányzatnak, ami segíthet bővíteni az Ökoiskolák számát, amely jelenleg kevéssel több mint 1000. 

Varga Attila Fotó: ofi.hu

Most, amikor hatalmas a fenntarthatósággal kapcsolatos társadalmi érdeklődés, a Fenntarthatósági Témahétnek sikerült a tavalyi évhez képest újra több száz iskolával növelnie a hivatalos formában részt vevő intézmények számát.

A szakember bízik benne, hogy a nemzetközi tapasztalatokkal összhangban ez a témahét is képes lesz a jövőben még több iskolát bevonzani, és elindítani az ökoiskolává válás útján.

Neked ajánljuk
Teljes gőzzel zajlik a Fenntarthatósági Témahét A Zöld Föld című könyvet is a hallgatóság figyelmébe ajánlotta Áder János Elkezdődött a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: ofi.hu
Vissza
Hírfolyam