2020. július 10., Amália
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Eligazodni táguló világunkban

Az Anthropolis Egyesület oldalán izgalmas oktatási anyagok és óravázlatok várják a globális nevelés iránt érdeklődő pedagógusokat – hogy a globalizáció ne fenyegetés, hanem a közös jövőnk formálásának lehetősége legyen. 

A globalizáció számtalan lehetőséget és ugyanakkor veszélyt is rejt magában, melyekkel nap mint nap találkozunk. Hogyan tanulhatjuk meg kihasználni ezeket az előnyöket, illetve elkerülni a veszélyeket, csökkenteni a globalizációval járó ártalmakat? A globális nevelés a válasz ezekre a kérdésekre.

Olyan szemlélet, amely a globális világ mindennapi kihívására való felkészülést segíti, hogy megértsük: döntéseinkkel hatással vagyunk mások életére és a közös jövőnkre egyaránt.

Fotó: http://anthropolis.hu

Az Anthropolis Egyesület a folyamatosan változó világunkhoz való alkalmazkodás által megkívánt szemlélet terjedését szeretné elősegíteni az anthropolis.hu oldal Tudástár rovatában elérhetővé tett számos oktatási segédanyaggal, amelyeknek a környezettudatosság, a fenntarthatóságra nevelés, az emberi jogi oktatás, a békére nevelés és számos további terület izgalmas és alapos órai feldolgozásában vehetjük hasznát.

Néhány cím kedvcsinálóképp:

  • A kakaó – nem minden gyerek szereti
  • A banán igazi ára
  • Fair Trade fesztivál
  • A méhek élete – a méz
  • Géntechnológia – átok vagy áldás?
  • Húsfogyasztás: érvek és ellenérvek

Az oktatási segédanyagok és óravázlatok az Anthropolis Egyesület honlapjáról tölthetők le.

Neked ajánljuk
Faültetéssel kezdődtek az erdei vándortáborok Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Tisztességes munka és gazdasági növekedés Mesél a természet – Mesélve oktató természetfilm kicsiknek (videóval) A kakukktojás igazi gazdája Megnyílt a Csodakamra – Kortársékszer- és képzőművészeti kiállítás várja a Szentendrére látogatókat
Tovább a forrásra: anthropolis.hu
Vissza
Hírfolyam