2020. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érett és tudatos gesztus a nagy megmérettetés előtt

Egyre több végzős dönt úgy, hogy ballagási ajándék vagy virág helyett egy jó ügy támogatását kéri az őt ünneplő családtagoktól.

Eddig huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak az idei KézenFogva Ballagunk akcióhoz – a diákok arra kérik családtagjakat és barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát jótékony célra fordítsák – számolt be az Eduline.

Tavaly hárommillió forintot gyűlt össze, ebből az összegből fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített megfelelő munkahelyet találni a kezdeményezést elindító alapítvány.

A kezdeményezés azért lett sikeres, mert nem kértük, hogy bárki többet költsön, mint amennyit egyébként is virágokra, ajándékokra szánt. A szülők, rokonok, ismerősök a meg nem vásárolt virágok árával támogatják a fogyatékos fiatalokat a www.kezenfogvaballagunk.hu adományozói felületen keresztül – fogalmazott az Eduline-nak Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezetője. 

Fotó: www.kezenfogvaballagunk.hu

A diákok a pénzadományokon túl is tudják segíteni a szervezet működését. Vannak olyan volt középiskolások, akik még mindig visszajárnak osztályfőnöki órát tartani a programról az éppen végzős osztályoknak. Az alapítvány társadalmi érzékenyítő programjaiba is bekapcsolódhatnak a fiatalok, „és mindenki segíthet az elfogadással, segítségnyújtással”.

Ráadásul a hatalmas társadalmi nyereség mellett a kezdeményezésnek másodlagos előnyei is vannak – hiszen a vágott virágokról és az ajándékokról való lemondás a környezet szempontjából is örömteli döntés.

Neked ajánljuk
Vízibivaly tanösvény nyílik Tiszatarjánban A Digitális Diákszéf mobilalkalmazásban is ismerkedhetnek a fenntarthatósággal az általános iskolások Áder János online nyitotta meg az idei Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet Száz új hulladékszállító jármű áll munkába Budapesten A parlagon hagyott földek is segíthetnék a klíma ügyét
Tovább a forrásra: eduline.hu
Vissza
Hírfolyam