2021. december 5., Vilma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Érett és tudatos gesztus a nagy megmérettetés előtt

Egyre több végzős dönt úgy, hogy ballagási ajándék vagy virág helyett egy jó ügy támogatását kéri az őt ünneplő családtagoktól.

Eddig huszonhét középiskola végzősei csatlakoztak az idei KézenFogva Ballagunk akcióhoz – a diákok arra kérik családtagjakat és barátaikat, hogy egy-egy virágszál vagy csokor árát jótékony célra fordítsák – számolt be az Eduline.

Tavaly hárommillió forintot gyűlt össze, ebből az összegből fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű fiataloknak segített megfelelő munkahelyet találni a kezdeményezést elindító alapítvány.

A kezdeményezés azért lett sikeres, mert nem kértük, hogy bárki többet költsön, mint amennyit egyébként is virágokra, ajándékokra szánt. A szülők, rokonok, ismerősök a meg nem vásárolt virágok árával támogatják a fogyatékos fiatalokat a www.kezenfogvaballagunk.hu adományozói felületen keresztül – fogalmazott az Eduline-nak Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezetője. 

Fotó: www.kezenfogvaballagunk.hu

A diákok a pénzadományokon túl is tudják segíteni a szervezet működését. Vannak olyan volt középiskolások, akik még mindig visszajárnak osztályfőnöki órát tartani a programról az éppen végzős osztályoknak. Az alapítvány társadalmi érzékenyítő programjaiba is bekapcsolódhatnak a fiatalok, „és mindenki segíthet az elfogadással, segítségnyújtással”.

Ráadásul a hatalmas társadalmi nyereség mellett a kezdeményezésnek másodlagos előnyei is vannak – hiszen a vágott virágokról és az ajándékokról való lemondás a környezet szempontjából is örömteli döntés.

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: eduline.hu
Vissza
Hírfolyam