2019. október 20., Vendel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Klímanócskák az Európa-díj várományosai között

Az évente megrendezésre kerülő Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódó díj nemzetközi kategóriájában az első három jelölt között szerepel a vásárhelyi Klímanócskák nevelési program. 

„Azért is nagy büszkeség a jelölés, mert szakmai zsűri sorolt bennünket a legjobb három közé. A Klímanócska Programmal ugyanitt korábban már elnyertük a közönségdíjat” – mondta el Bozókiné Szabó Ildikó, a hódmezővásárhelyi Szabadság téri Óvoda szakmai vezetője, az Országos Klímareferens-hálózat szemléletformálási tagozatvezetője és a Klímanócska Program megalkotója a Délmagyarnak.

A Klímanócska Program az óvodai nevelés minden területét érinti. Célja, hogy a gyermekekkel együtt, illetve rajtuk keresztül szemléletváltást érjen el a klíma védelme érdekében.

Bozókiné Szabó Ildikó 2006 óta foglalkozik komolyabban a környezetvédelemmel. Úgy véli, „a klímatudatos magatartás kialakításában a pedagógusoknak, a családoknak és a társadalomnak is nagy szerepe van. A programban részt vevő óvodások otthoni feladatokat is kapnak, amelyeket együtt valósítanak meg a szüleikkel. Nagy öröm, hogy az apukák és anyukák is segítik a szemléletváltást.”

Fotó: Klímanócskák/facebook.com

A Klímanócskák Program már eddig is számos elismerést kapott. Most 14 ezer 600 projekt közül került az 5 kategória egyikében az Európa-díj esélyesei közé. Hogy megnyerik-e a díjat, az május 15-én Brüsszelben derül ki.

Neked ajánljuk
Mesés ösvények vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe Tudatos nyersanyag-felhasználásra ösztönöz a nemzetközi diákverseny Az egész ország nyomon követte a Világ Legnagyobb Tanóráját Hamarosan babot is termeszthetünk a Holdon és a Marson Magyarország is részt vesz az amazóniai esőerdők védelmében
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam